Παρέμβαση Αρείου Πάγου για «Ρουβίκωνα»

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για «Ρουβίκωνα»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν οι δηλώσεις εκ μέρους μελών της λεγόμενης συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», ότι «θα χυθεί αίμα» κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Κυριακής για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Η κ. Δημητρίου ζήτησε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, σηματοδοτώντας το ενδιαφέρον της εισαγγελικής αρχής για τις δηλώσεις που προκάλεσαν αίσθηση και πολιτικές αντιδράσεις. Η παραγγελία της εισαγγελέως απευθύνθηκε προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήδη κινείται προς την κατεύθυνση της πλήρους έρευνας του θέματος. Πάντως, εισαγγελικές πηγές σημείωναν πως η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου δείχνουν την πρόθεση των εισαγγελικών αρχών να μην παραμένουν αμέτοχες σε πρακτικές που πυροδοτούν εγκληματικές συμπεριφορές και έκνομες δράσεις.

Nωρίτερα, με ανακοίνωσή της η Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εμφανίζεται «πανικόβλητη» απέναντι στο δικαίωμα των πολιτών «να διαδηλώνουν ενωμένοι για την πατρίδα μας» και άφηνε αιχμές για την άρνησή της «να αποδοκιμάσει τους πάσης φύσεως Ρουβίκωνες, που εκτοξεύουν απειλές διαφωνώντας με το συλλαλητήριο της Αθήνας». Κατέληγε, δε, με το μήνυμα ότι «κανένας δεν μπορεί να διαβάλει, όσο και να το επιθυμεί» μαζικές εκδηλώσεις πολιτών, ενώ υπογράμμιζε ότι η κυβέρνηση «φέρει ακέραιη» την ευθύνη να διαφυλάξει το δικαίωμα των πολιτών «να διαδηλώσουν ό,τι επιθυμούν σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας».

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση που ανήρτησε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου ο «Ρουβίκωνας» γνωστοποίησε την απόφασή του, την ώρα του συλλαλητηρίου της Κυριακής να περιφρουρήσει «από τους φασίστες» το στέκι Δίστομο στον Αγιο Παντελεήμονα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή