Σεσημασμένος ένας εκ των συλληφθέντων για τον ξυλοδαρμό δόκιμου αξιωματικού της Ευελπίδων στο μετρό

Σεσημασμένος ένας εκ των συλληφθέντων για τον ξυλοδαρμό δόκιμου αξιωματικού της Ευελπίδων στο μετρό

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεσημασμένος ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων για τον ξυλοδαρμό δοκίμου αξιωματικού της Σχολής Ευελπίδων, μέσα σε συρμό του μετρό, λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα φορούσε πολιτικά (φόρμα χωρίς διακριτικά), ωστόσο είχε μαζί του τσάντα, η οποία έφερε το σήμα της Σχολής Ευελπίδων. Οταν ο συρμός στον οποίο επέβαινε ο δόκιμος αξιωματικός έφτασε στον σταθμό του μετρό Κατεχάκη – και αφού είχε προηγηθεί διαπληκτισμός μεταξύ του θύματος και άλλων τεσσάρων ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου – του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με σφυρί. Σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, κατά την διάρκεια της ανάκρισης αναφέρθηκε πως οι δράστες επιτέθηκαν στον δόκιμο αξιωματικό επειδή τους κοίταξε προκλητικά. 

Την ένταση που ακολούθησε την επίθεση αντιλήφθηκαν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στον σταθμό λόγω του συλλαλλητηρίου κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία στην ονομασία της ΠΓΔΜ, που έλαβε χώρα νωρίτερα την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος.

Σε συνέχεια του επεισοδίου, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη δύο εκ των τεσσάρων δραστών. Ενας εξ' αυτών, γεννηθείς το 1995, είχε συλληφθεί και το 2016 από αστυνομικούς του Α.Τ. Πεύκης για την καταστροφή ελληνικής σημαίας που κρεμόταν σε μπαλκόνι διαμερίσματος σε πολυκατοικία της περιοχής. Ο δεύτερος δράστης έχει καθαρό ποινικό μητρώο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή