Από ελληνική φυλακή η εντολή δολοφονίας σε πρώην αστυνομικό

Από ελληνική φυλακή η εντολή δολοφονίας σε πρώην αστυνομικό

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από κρατούμενο των ελληνικών φυλακών φέρεται να δόθηκε η εντολή για τη δολοφονία του 40χρονου Αλβανού Ντέβις Κάσμι στον Ελληνα απότακτο αστυνομικό Ε.Ε., που συνελήφθη την Παρασκευή στα Τίρανα. Σύμφωνα με Ελληνες αξιωματικούς που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην υπόθεση, το «συμβόλαιο θανάτου» εις βάρος του Κάσμι ανετέθη στον 41χρονο Ελληνα από Αλβανούς κακοποιούς που κρατούνται σε σωφρονιστικό κατάστημα της Ελλάδας. Εκτός του απότακτου αστυνομικού, για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ακόμα τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ενώ ένας τέταρτος καταζητείται. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του ανακριτή στα Τίρανα, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή τους. Ο 41χρονος Ελληνας αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και, μέσω του συνηγόρου του, ζήτησε να αντικατασταθεί το μέτρο της προσωρινής κράτησης με χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ. Το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ελληνας πρώην αστυνομικός συμμετείχε στην ομάδα που την 29η Ιανουαρίου δολοφόνησε με εννέα σφαίρες τον 40χρονο Ντέβις Κάσμι σε εκτέλεση «συμβολαίου θανάτου». Συνελήφθη την Παρασκευή σε σπίτι έξω από τα Τίρανα, όπου αστυνομικοί βρήκαν όπλα και πυρομαχικά. Στην κατοχή του βρέθηκαν 2.000 ευρώ, ένα κινητό, καθώς επίσης διαβατήριο και άδεια οδήγησης των ελληνικών αρχών. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο της Αλβανίας, το θύμα ήταν ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στα Τίρανα και μερικά εικοσιτετράωρα πριν από τον φόνο οι σωματοφύλακές του είχαν εντοπίσει και είχαν υποβάλει σε άτυπη ανάκριση τον 41χρονο, κοντά στο γυμναστήριο. Σε έρευνα στο σπίτι του Κάσμι, μετά τον φόνο, βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.

Ο 41χρονος πρώην ειδικός φρουρός μπήκε στην ΕΛ.ΑΣ. το 2004 και υπηρετούσε στο Α.Τ. Συντάγματος. Μέχρι το 2011, οπότε αποτάχθηκε, είχε παραπεμφθεί τρεις φορές στα πειθαρχικά συμβούλια της ΕΛ.ΑΣ. με το ερώτημα της απόταξης. Συνελήφθη για πρώτη φορά από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων τον Ιούνιο του 2008, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών, παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και πλαστογραφία. Ενα χρόνο αργότερα συνελήφθη εκ νέου για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στον μεθοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής, ενώ τον Μάρτιο του 2012 συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης των γερμανικών αρχών και πάλι για ναρκωτικά. Φέρεται μάλιστα να εξέτισε ποινή φυλάκισης για ναρκωτικά στη Γερμανία. Το 2016, τέλος, συνελήφθη στην Αρτα κατηγορούμενος για συμμετοχή σε πολυμελή εγκληματική οργάνωση Ελλήνων και Αλβανών που διακινούσε κοκαΐνη. Οδηγήθηκε στη φυλακή, ωστόσο στη δίκη του ένα χρόνο αργότερα απαλλάχθηκε από την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή