Καταπολέμηση του Σχολικού Εκφοβισμού από τα Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου και το πρόγραμμα Live Without Bullying του Κ.Μ.Ο.Π.

Καταπολέμηση του Σχολικού Εκφοβισμού από τα Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου και το πρόγραμμα Live Without Bullying του Κ.Μ.Ο.Π.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ομάδα του προγράμματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης του Σχολικού Εκφοβισμού «Live Without Bullying» που υλοποιείται από το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, μαζί με τους μαθητές Γυμνασίου και τους εκπαιδευτικούς της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης», έστειλαν πρόσφατα ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές του Γυμνασίου ενημερώθηκαν για το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού εκφράζοντας εύστοχες απορίες και εκθέτοντας τις απόψεις τους. Η διαδραστική συζήτηση ολοκληρώθηκε με ένα συμβολικό εικαστικό δρώμενο. Όλοι οι μαθητές άφησαν το αποτύπωμά τους πάνω σε έναν καμβά αναλαμβάνοντας κοινή δέσμευση να μην αποδέχονται εκφοβιστικές συμπεριφορές στο σχολικό περιβάλλον ή στο διαδίκτυο.

Καταπολέμηση του Σχολικού Εκφοβισμού από τα Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου και το πρόγραμμα Live Without Bullying του Κ.Μ.Ο.Π.-1

Στη συνέχεια, ακολούθησε σεμινάριο με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών του Δημοτικού και του Γυμνασίου.  Η εισηγήτρια Dr Αντωνία Τορρένς, Πρόεδρος του ΚΜΟΠ και Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, εστίασε στις μεθόδους αποτελεσματικής επικοινωνίας των εκπαιδευτικών με τους μαθητές, με στόχο τη διαμόρφωση θετικού κλίματος στη σχολική τάξη. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν σύγχρονες μέθοδοι υποστήριξης των μαθητών που εκφοβίζονται ενώ οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να πλοηγηθούν ζωντανά στην πλατφόρμα του Live Without Bullying και στις διαδικτυακές της υπηρεσίες.

Πληροφορίες:

Εκπαιδευτική Αναγέννηση, Χρυσανθέμων 11, Τ.Κ. 19014, Αφίδνες Αττικής, Τηλ. 22950 29840, www.anagennisi.edu.gr

Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας & Παιδιού: Σκουφά 75, Τ.Κ. 10680, Αθήνα, Τηλ. 210 3637547, www.kmop.gr / www.livewithoutbullying.com

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή