ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το αιχμηρό tweet Βαρουφάκη για το «κόστος» της υπουργίας του και το σαρκαστικό σκίτσο

to-aichmiro-tweet-varoyfaki-gia-to-kostos-tis-ypoyrgias-toy-kai-to-sarkastiko-skitso-2235067

Με άρθρο του οικονομολόγου Βασίλη Παζόπουλου με τίτλο «“Κόστος Βαρουφάκη”: Ο κυνισμός των δανειστών πίσω από την γελοιότητα της αριθμητικής τους», απαντά σε όσους κάνουν λόγο για «κόστος» επί της διαπραγμάτευσης επί υπουργίας του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας.

Ειδικότερα στο κείμενο που υπογράφει ο κ. Βαρουφάκης – το οποίο συνοδεύεται από σχετικό σαρκαστικό σκίτσο με πρωταγωνιστή τον ίδιο – σημειώνει πως «το 2015 η τρόικα έκανε τα πάνδεινα για να επεκτείνει την χρεοκοπία του κράτους μας εμποδίζοντας την αναδιάρθρωση χρέους που είχαμε εκλεγεί να απαιτήσουμε. Ο μόνος τρόπος για να πετύχουν τον στόχο τους ήταν ένα νέο τεράστιο δάνειο – το οποίο όμως έλεγαν ότι… δεν χρειαζόταν. Η τακτική που επέλεξαν ήταν ο εικονικός πνιγμός της χώρας ώστε να υποκύψει η κυβέρνηση, να απομακρυνθεί ο υπουργός οικονομικών που απαιτούσε μεγάλη αναδιάρθωση χρέους (αντί για νέο δάνειο), και να χρεώσουν σε εκείνον το ύψος του νέου δανείου που εκείνοι επέβαλαν – καθώς και το μέσο με το οποίο το επέβαλαν (δηλαδή το κλείσιμο των τραπεζών)».

«Αυτό είναι το λεγόμενο “Κόστος Βαρουφάκη”: η κυνική προσπάθεια της τρόικας να φορτώσει το μνημονιακό δάνειο (με το οποίο θα επέκτειναν άλλη μια φορά την χρεοδουλοπαροικία μας) στον μόνο υπουργό οικονομικών που είπε “όχι” σε νέο μνημονιακό δάνειο (εμμένοντας στην αναδιάρθρωση χρέους). Κάθε φορά που μιλούν για “Κόστος Βαρουφάκη” ο πραγματικός τους στόχος είναι να λοιδωρήσουν τον λαό που τους είπε ΟΧΙ στοχοποιώντας τον υπουργό οικονομικών που τίμησε εκείνο το ΟΧΙ.

Με τιμούν βαθύτατα με αυτή την ταύτιση. Καλωσορίζω το μένος τους», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.