Αυτοψία στη διώρυγα της Κορίνθου που έκλεισε για τα πλοία λόγω κατολίσθησης βράχων (Βίντεο)

Αυτοψία στη διώρυγα της Κορίνθου που έκλεισε για τα πλοία λόγω κατολίσθησης βράχων (Βίντεο)

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλειστή θα παραμείνει η διώρυγα της Κορίνθου, καθώς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και της κακοκαιρίας, σημειώθηκε κατολίσθηση χωμάτων και βράχων. Το Λιμενικό απαγόρευσε τη διέλευση των πλοίων, που αναγκαστικά θα πρέπει να διέρχονται από τη νότια και τη δυτική Πελοπόννησο.

Αυτοψία στη διώρυγα της Κορίνθου που έκλεισε για τα πλοία λόγω κατολίσθησης βράχων (Βίντεο)-1

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, που δημοσιεύει τις πρώτες εικόνες από την κατολίσθηση στον Ισθμό της Κορίνθου, ένα μεγάλο μέρος της πλαγιάς κατέπεσε μέσα στο κανάλι της διώρυγας.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία «Διώρυγα Κορίνθου», σχετικά με την αποκόλληση των χωμάτινων όγκων από τα πρανή της διώρυγας της Κορίνθου, αναφέρει για το περιστατικό:

«Σήμερα 26 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 16:00, εξαιτίας των ραγδαίων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, σημειώθηκε αποκόλληση χωμάτινων όγκων από τα πρανή της διώρυγας στην πλευρά της Στερεάς Ελλάδος, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία της Διώρυγας.

Αυτοψία στη διώρυγα της Κορίνθου που έκλεισε για τα πλοία λόγω κατολίσθησης βράχων (Βίντεο)-2
Αυτοψία στη διώρυγα της Κορίνθου που έκλεισε για τα πλοία λόγω κατολίσθησης βράχων (Βίντεο)-3

Το προσωπικό της Διώρυγας αντελήφθη αμέσως το φαινόμενο και διέκοψε την κυκλοφορία των πλοίων.

Τα συνεργεία μας προχωρούν ήδη σε αποτίμηση του μεγέθους του προβλήματος με βάση την ογκομέτρηση των χωμάτινων όγκων που μετακινήθηκαν, ενώ παράλληλα γίνεται και η απαραίτητη προετοιμασία για τις εργασίες αποκατάστασης.

Η εταιρεία θα ενημερώσει το κοινό για τον ακριβή προβλεπόμενο χρόνο αποκατάστασης της λειτουργίας της διώρυγας με νεότερη ανακοίνωση, μόλις ολοκληρωθεί η αυτοψία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή