ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο νοσοκομείο από τις φυλακές Λάρισας ο Γιαγτζόγλου – Τι δήλωσε ο δικηγόρος του

sto-nosokomeio-apo-tis-fylakes-larisas-o-giagtzogloy-amp-8211-ti-dilose-o-dikigoros-toy-2236071

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε από τις φυλακές Λάρισας ο Ντίνος Γιατζόγλου, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας για όγδοη ημέρα. Ο προφυλακιστέος που κατηγορείται για την αποστολή του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, κρατείται στις φυλακές της Λάρισας όπου έχει μεταφερθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Νωρίτερα, σε δήλωσή του ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Γιατζόγλου, Φραγκίσκος Ραγκούσης επεσήμανε ότι «η ολιγωρία σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών από τον κ. Γραμματέα δημιουργεί συνθήκες έκθεσης κινδύνου ζωής ενός νέου ανθρώπου που βρίσκεται σε καθεστώς απεργίας πείνας και δίψας».

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του ο πληρεξούσιος δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης, σημειώνει:

«Σήμερα και περί ώρα 11:00, προσήλθα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκειμένου να συναντήσω τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Ευτύχη Φυτράκη, αρμόδιο για την σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (Κ.Ε.Μ.), σχετικά με την σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του Ν. Γιατζόγλου και να παρακαλέσω για την άμεση σύγκληση της Κ.Ε.Μ. Άλλωστε, υπήρξε και σχετική δέσμευση του Υπουργείου στην Επιτροπή Αγώνα Φυλακών Κορυδαλλού για την Δευτέρα ή την Τρίτη που πέρασαν.

Ενημέρωσα την Γραμματεία του για το κατεπείγον του αιτήματος και ότι η απασχόλησή του θα ήταν όσο το δυνατόν συντομότερη, έστω και δύο λεπτών. Αφού ανέμενα στην είσοδο για ένα τέταρτο (15’) η Γραμματεία του με ενημέρωσε ότι το πρόγραμμά του είναι εξαιρετικά πιεστικό για σήμερα και έτσι δεν θα μπορέσει να με δεχθεί ούτε για δύο λεπτά. Επανέφερα το αίτημα λόγω του άμεσου κινδύνου της υγείας του κ. Γιατζόγλου και εκ νέου απορρίφθηκε από τον κ. Γραμματέα.

Η ολιγωρία σύγκλισης της Κ.Ε.Μ. από τον κ. Γραμματέα δημιουργεί συνθήκες έκθεσης κινδύνου ζωής ενός νέου ανθρώπου που βρίσκεται σε καθεστώς απεργίας πείνας και δίψας.

Καταγγέλλω την συμπεριφορά του σαν επικίνδυνη και καταχρηστική και επαναλαμβάνω το αίτημα και την παράκλησή μου για άμεση σύγκληση της Κ.Ε.Μ.

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος
Φραγκίσκος Ραγκούσης »