Πάντειος: Φωτογραφίες από την επίθεση στο γραφείο Ζαραφωνίτου – Καταδικάζει το περιστατικό η Σύγκλητος

Πάντειος: Φωτογραφίες από την επίθεση στο γραφείο Ζαραφωνίτου – Καταδικάζει το περιστατικό η Σύγκλητος

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επίθεση στο γραφείο της καθηγήτριας Χριστίνας Ζαραφωνίτου καταδικάζει η Σύγκλητος του πανεπιστημίου και ζητά την τιμωρία των «θρασύδειλων ενόχων». Σημειώνει παράλληλα σε σχετική ανακοίνωση ότι «η καταστροφή Δημόσιας πανεπιστημιακής περιουσίας, στη συγκεκριμένη περίπτωση, συνιστά εγκληματική ενέργεια κατά της συναδέλφου μας και στρέφεται εναντίον του ύψιστου αγαθού της ακαδημαϊκής ελευθερίας».

Πάντειος: Φωτογραφίες από την επίθεση στο γραφείο Ζαραφωνίτου – Καταδικάζει το περιστατικό η Σύγκλητος-1
Πάντειος: Φωτογραφίες από την επίθεση στο γραφείο Ζαραφωνίτου – Καταδικάζει το περιστατικό η Σύγκλητος-2

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου καταδικάζει την άθλια, βανδαλική διάρρηξη την οποία υπέστη το γραφείο της καθηγήτριας του Τμήματος Κοινωνιολογίας, κυρίας Χριστίνας Ζαραφωνίτου και ζητά την τιμωρία των θρασύδειλων ενόχων. Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί, δύο κουκουλοφόροι με τροχό και βαριοπούλες κατέστρεψαν την πόρτα του γραφείου της και τον εσωτερικό χώρο.

Η καταστροφή Δημόσιας πανεπιστημιακής περιουσίας, στη συγκεκριμένη περίπτωση, συνιστά εγκληματική ενέργεια κατά της συναδέλφου μας και στρέφεται εναντίον του ύψιστου αγαθού της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Οι ένοχοι δεν θα μας τρομοκρατήσουν. Δηλώνουμε πως θα σταθούμε με σθένος απέναντι σε όσους αντιμετωπίζουν τις διαφορετικές ιδέες, απόψεις, θεωρίες, με ωμή και φασιστικού τύπου βία, με συμπαραστάτες το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Πάντειος: Φωτογραφίες από την επίθεση στο γραφείο Ζαραφωνίτου – Καταδικάζει το περιστατικό η Σύγκλητος-3

Τα φαινόμενα βίας και καταστροφής της Δημόσιας πανεπιστημιακής περιουσίας, αποτελούν στοιχεία παρακμής και δεν έχουν καμία σχέση με την διακίνηση ιδεών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή