ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταλήψεις σε σχολή του ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από αντιεξουσιαστές

katalipseis-se-scholi-toy-apth-kai-sto-panepistimio-thessalias-apo-antiexoysiastes-2236216

Σε δύο ακόμη καταλήψεις, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στη Σχολή Θεάτρου του Αριστοτελείου, προχώρησαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου  διαμαρτυρόμενοι για  τη μεταγωγή του Κ. Γιαγτζόγλου στις φυλακές Λάρισας.

Συγκεκριμένα μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο,

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταληψίες, κλείδωσαν από τη νύχτα την κεντρική είσοδο, ενώ σήμερα το πρωί επιτρέπουν την είσοδο των φοιτητών, όχι όμως και τη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών.

Σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου οι αλληλέγγυοι τονίζουν ότι η πράξη αυτή έρχεται να προστεθεί στις ενέργειες που γίνονται σε όλη τη χώρα ως «ένδειξη συμπαράστασης» στον απεργό πείνας και δίψας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου

“Σήμερα το βράδυ Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου καταλαμβάνουμε το κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου. Ο σύντροφος σήμερα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε στις φυλακές Λάρισας, όπου και κρατείται».

Υπό κατάληψη βρίσκεται επίσης η Σχολή Θεάτρου του ΑΠΘ , σύμφωνα με ανάρτηση στον ίδιο ιστότοπο και «σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον απεργό πείνας Κ.Γιαγτζόγλου».

Οι αναρχικοί ανακοίνωσαν στις 11.30 τη λήξη της «προειδοποιητικής κατάληψης» και κάλεσαν σε συγκέντρωση τοι απόγευμα για το συντονισμό τωβν επόμενων κινήσεών τους…

Χθες, επίθεση στο γραφείο της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, δέχτηκε η καθηγήτρια και διευθύντρια του μεταπτυχιακού εγκληματολογίας, Χριστίνα Ζαραφωνίτου, από δύο κουκουλοφόρους, οι οποίοι με τροχό και βαριοπούλες κατέστρεψαν την πόρτα του γραφείου της και τον εσωτερικό χώρο, ως πράξη αλληλεγγύης προς τον Κωνσταντίνο Γιατζόγλου, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Λάρισας κατηγορούμενος για την αποστολή του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Αναφερόμενη στο επεισόδιο, η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία «καταδικάζει την άθλια, βανδαλική διάρρηξη την οποία υπέστη το γραφείο της καθηγήτριας του Τμήματος Κοινωνιολογίας, κυρίας Χριστίνας Ζαραφωνίτου και ζητά την τιμωρία των θρασύδειλων ενόχων. (…)

Η καταστροφή Δημόσιας πανεπιστημιακής περιουσίας, στη συγκεκριμένη περίπτωση, συνιστά εγκληματική ενέργεια κατά της συναδέλφου μας και στρέφεται εναντίον του ύψιστου αγαθού της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Οι ένοχοι δεν θα μας τρομοκρατήσουν. Δηλώνουμε πως θα σταθούμε με σθένος απέναντι σε όσους αντιμετωπίζουν τις διαφορετικές ιδέες, απόψεις, θεωρίες, με ωμή και φασιστικού τύπου βία, με συμπαραστάτες το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας».