Θύμα ξυλοδαρμού από συγκρατούμενή της η Πόλα Ρούπα

Θύμα ξυλοδαρμού από συγκρατούμενή της η Πόλα Ρούπα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύμα ξυλοδαρμού από συγκρατούμενή της στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, φέρεται να έπεσε η καταδικασμένη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, Πόλα Ρούπα.

Πληροφορίες από τη φυλακή αναφέρουν ότι το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της 28ης Φεβρουαρίου και ότι η έτερη πρωταγωνίστρια είναι κρατούμενη που έχει καταδικαστεί για συμμέτοχη στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Αφορμή της συμπλοκής, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αποτέλεσε το ποιά από τις δύο «ομάδες» θα είχε κυρίαρχο ρόλο στην Επιτροπή Αγώνα, ενώ επιβεβαίωση του συμβάντος είναι το γεγονός ότι οι δύο «ομάδες» άλλαξαν πτέρυγες και προαυλίζονται πλέον σε διαφορετικούς χώρους. 

Πάντως, σε δήλωσή της, η οποία αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ίδια η Πόλα Ρούπα τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει «ούτε μια γρατζουνιά», ενώ προσθέτει: «Αυτό που προφανώς επιδίωκαν, να με σπάσουν και εμένα στο ξύλο, όχι μόνο δεν έγινε αλλά το σχέδιό τους, τους γύρισε μπούμερανγκ. Ό, τι και αν ισχυρίζονται ορισμένοι ήμουν και ήμασταν όλες οι κρατούμενες του ισογείου  σε νόμιμη άμυνα απέναντι στις τραμπούκους της φυλακής».

Κείμενα που αναφέρονται στο περιστατικό έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Το ένα εξ αυτών, που υπογράφεται από την Επιτροπή Αγώνα Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού κάνει λόγο για «δολοφονική επίθεση με λοστό» δύο γυναικών κατά μελών της Επιτροπής.

Αντίθετα, το δεύτερο, που υπογράφεται από τις κρατούμενες του α΄ορόφου, υποστηρίζει ότι μία κρατούμενη δέχθηκε επίθεση από μέλη της Επιτροπής, ενώ, όπως αναφέρει, στη συνέχεια αντεπιτέθηκαν οι υπόλοιπες συγκρατούμενες του ισογείου με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σύρραξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύντροφος της Πόλας Ρούπα, Νίκος Μαζιώτης, είχε δεχθεί επίθεση στο κελί του στα τέλη Δεκεμβρίου από άτομα αλβανικής υπηκοότητας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή