ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λάρισα: Καταστράφηκε ολοσχερώς το κτίριο της εφορίας (Φωτογραφίες)

larisa-katastrafike-oloscheros-to-ktirio-tis-eforias-fotografies-2236966

Εκτεταμένες ζημιές και εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτο στο κτίριο όπου στεγάζεται η Β’ ΔΟΥ Λάρισας στη διασταύρωση των οδών Πατρόκλου και Ρούσβελτ.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός από τους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής. Στο σημείο μετέβη σήμερα η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου όπου πραγματοποίησε αυτοψία.

larisa-katastrafike-oloscheros-to-ktirio-tis-eforias-fotografies0

«Πιστεύω ως αρμόδια υπουργός και ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης πως και η Πυροσβεστική και η Αστυνομία θα διαλευκάνουν όσο πιο γρήγορα το θέμα. Η καταστροφή από ότι με ενημέρωσε ο διοικητής είναι πολύ μεγάλη. Για εμάς προέχει ένα θέμα, το οποίο είναι να μπορέσουν από αύριο να εξυπηρετηθούν οι πολίτες. Αν χρειαστεί κάποια πράγματα να γίνονται χειρόγραφα, αλλά και να δοθούν κάποιες παρατάσεις θα συνεργαστούμε με τον διοικητή για να δούμε τι θα κάνουμε», ανέφερε η υφυπουργός.

larisa-katastrafike-oloscheros-to-ktirio-tis-eforias-fotografies2

Η κ. Παπανάτσιου τόνισε πως θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα γραφεία της Α' ΔΟΥ της Λάρισας με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να βρεθεί άμεσος τρόπος λειτουργίας της Β' ΔΟΥ στο κτίριο που στεγάζεται η Α' ΔΟΥ. Υπογράμμισε δε πως «οι ΔΟΥ αποτελούν το πιο νευραλγικό κομμάτι της φορολογικής διοίκησης, διότι είναι εκείνες που εξυπηρετούν τον πολίτη, αλλά και εκείνες που φέρνουν τα έσοδα στο υπουργείο Οικονομικών».

larisa-katastrafike-oloscheros-to-ktirio-tis-eforias-fotografies4

Από την πλευρά του o διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής ο οποίος συνόδευσε την υφυπουργό, σε δήλωσή του είπε πως το πρώτο πράγμα που προέχει είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών. Επίσης εξέφρασε την αισιοδοξία του πως με αφορμή την καταστροφή που υπήρξε, «θα πρέπει να βρεθεί μια ευκαιρία ώστε να κάνουμε στη Λάρισα μια υπηρεσία πρότυπο για όλη τη Θεσσαλία».
Τέλος σχετικά με το σχέδιο συγχωνεύσεων των υπηρεσιών που βρίσκεται σε εξέλιξη ο κ. Πιτσιλής είπε μεταξύ άλλων πως λόγω της καταστροφής θα πρέπει να καθοριστούν τα επόμενα βήματα με μεγαλύτερη ταχύτητα και στο σωστό χρόνο.

larisa-katastrafike-oloscheros-to-ktirio-tis-eforias-fotografies6

larisa-katastrafike-oloscheros-to-ktirio-tis-eforias-fotografies8

larisa-katastrafike-oloscheros-to-ktirio-tis-eforias-fotografies10

larisa-katastrafike-oloscheros-to-ktirio-tis-eforias-fotografies12

larisa-katastrafike-oloscheros-to-ktirio-tis-eforias-fotografies14

larisa-katastrafike-oloscheros-to-ktirio-tis-eforias-fotografies16

larisa-katastrafike-oloscheros-to-ktirio-tis-eforias-fotografies18