ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε αποχή από τα διοικητικά του καθήκοντα ο Πρύτανης του ΔΠΘ Καραμπίνης

se-apochi-apo-ta-dioikitika-toy-kathikonta-o-prytanis-toy-dpth-karampinis-2237071

Σε εκ νέου έκδοση απόφασης, προκειμένου να τεθεί σε αποχή από τα διοικητικά του καθήκοντα ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθηγητήςΑθ. Καραμπίνης θα προχωρήσει μετά τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, το  υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώθηκε για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά στην αίτηση ακυρώσεως που είχε καταθέσει ο καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης.

Ακολουθώντας την απόφαση του ΣτΕ, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου θα προχωρήσει σε εκ νέου έκδοση απόφασης, προκειμένου να τεθεί σε αποχή από τα διοικητικά του καθήκοντα ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθηγητής Αθ. Καραμπίνης.

Η διασφάλιση της ακαδημαϊκότητας στο μεγαλύτερο συνοριακό Πανεπιστήμιο της χώρας αποτελεί βασική μέριμνα της Πολιτείας. »

Η προσφυγή του κ. Καραμπίνη στο ΣτΕ κατά της απόφασης Γαβρόγλου που τον έθετε τον προηγούμενο Ιούνιο σε αναστολή των καθηκόντων του έγινε δεκτή την Πέμπτη και ο καθηγητής αναμενόταν να επιστρέψει στα καθήκοντά του αυτή την εβδομάδα.