Αναστολή των κινητοποιήσεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους αποφάσισε η ΠΕΥΦΑ

Αναστολή των κινητοποιήσεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους αποφάσισε η ΠΕΥΦΑ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, αναστέλλει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ). «Μετά από συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού κ. Κονιόρδου και τον υφυπουργό κ. Στρατή, η ΠΕΥΦΑ αναστέλλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους, αναμένοντας την τήρηση των συμφωνηθέντων μεταξύ πολιτικής ηγεσίας και ΠΟΕ-ΥΠΠΟ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΥΠΠΟ)», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ.

Μετά τη χτεσινή (7/3) συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, με την παρουσία επιτροπής εργαζομένων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ (ΤΑΥΠΥΠΠΟ) και εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων του βρεφονηπιακού σταθμού του ΤΑΥΠΥΠΠΟ, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, αποφάσισε «ότι οι δεσμεύσεις με συγκεκριμένα χρονικά διαγράμματα είναι λόγος αναστολής των κινητοποιήσεων και της κατάληψης του Ταμείου Αλληλοβοηθείας».

Στην ίδια ανακοίνωση η ΠΕΥΦΑ υπενθυμίζει τα αιτήματα και το πλαίσιο κινητοποιήσεών της:

«Την μη απόλυση των 5 αρχαιοφυλάκων και των 15 εργατοτεχνιτών, την άμεση πρόσληψη των 200 αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ, τη μεταφορά όλων των εργαζομένων του Ταμείου Αλληλοβοηθείας στο ΥΠΠΟ, τη συνέχιση της ομαλής καταβολής των εξαιρέσιμων και πέραν πενθημέρου από το ΤΑΠΑ, την αρνητική απάντηση στην ερώτηση των 51 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για ποσοστά επί των εσόδων στους Δήμους από τα εισιτήρια των Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων και την εξασφάλιση και την συνέχεια του δημόσιου χαρακτήρα του ΤΑΠΑ».

Επιπλέον, συνεχίζει η ανακοίνωση, «η ΠΕΥΦΑ καταγγέλλει την ανεξέλεγκτη πραγματοποίηση εκδηλώσεων παντός τύπου στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, χωρίς να υπάρχει οικονομικό όφελος προς το δημόσιο και χωρίς να πληρώνονται οι εργαζόμενοι σε αυτές», ζητώντας άμεσα ραντεβού με την πολιτική ηγεσία για τα παραπάνω, καθώς και για άλλα θέματα.

(Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT