ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκέντρωση υπέρ των δύο στρατιωτικών στην Ορεστιάδα

evrossss
orestiadasygkentrwsi111

Συλλαλητήριο συμπαράστασης στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ορεστιάδα.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 13:30, στην κεντρική πλατεία της πόλης, με αίτημα την επιστροφή στην Ελλάδα του ανθυπολοχαγού Αγγελου Μητρετώδη και του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι συνελήφθησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα την περασμένη εβδομάδα.

sygkentrosi-yper-ton-dyo-stratiotikon-stin-orestiada0

Συγκέντρωση συμπαράστασης για τους δύο στρατιωτικούς πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη. Η συγκέντρωση είχε προγραμματισθεί για τις 14:00, έξω από το τουρκικό προξενείο με πρωτοβουλία κατοίκων της συμπρωτεύουσας με καταγωγή από τον Έβρο, την Ορεστιάδα, τον Διδυμότειχο και άλλες πόλεις της Θράκης.

Στο μεταξύ σε συνέντευξή του στον Σκάι, ο θείος του Δ.Κούκλατζη, Χρήστος, δήλωσε ότι οι γονείς του λοχία δεν είχαν καμία επαφή με το παιδί τους από το επισκεπτήριο της περασμένης Δευτέρας και μέχρι αύριο (στο επόμενο επισκεπτήριο).

sygkentrosi-yper-ton-dyo-stratiotikon-stin-orestiada1

Ο κ. Κούκλατζης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συγκινητική συμπαράσταση που εισπράττει η οικογένεια, λέγοντας ότι «μας δυναμώνει και μας δίνει αισιοδοξία και ελπίδα». «Ελπίζουμε, περιμένουμε, παίρνουμε δύναμη από τον κόσμο» ανέφερε.

sygkentrosi-yper-ton-dyo-stratiotikon-stin-orestiada2

sygkentrosi-yper-ton-dyo-stratiotikon-stin-orestiada3