Στον Πειραιά η νέα, μεγάλη πλωτή δεξαμενή της Cosco

Στον Πειραιά η νέα, μεγάλη πλωτή δεξαμενή της Cosco

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Πειραιά βρίσκεται από την Κυριακή τα ξημερώματα η νέα μεγάλη πλωτή δεξαμενή «Πειραιάς ΙΙΙ» των 84.239 τόνων ολικής χωρητικότητας που αγόρασε ο ΟΛΠ έναντι 23.835.000 ευρώ και κατασκευάστηκε στην Cosco SH (Dalian) Shipyard Co. H δεξαμενή θα χρησιμοποιείται στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος (ΝΕΖ) και έρχεται να προστεθεί στις άλλες δυο πλωτές και δυο σταθερές (πέτρινες) δεξαμενές που διαθέτει ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά.

Η δεξαμενή ωφέλιμου μήκους 240 μέτρων, πλάτους 45 μέτρων, βάθους 18 μέτρων και ανυψωτικής ικανότητας 22.000 τόνων έφτασε με το πλοίο βαρέων μεταφορών «Xin Guang Hua», επι του οποίου παρέμεινε και το πρωινό της Δευτέρας. Προσωρινά θα αγκυροβολήθεί πλησίον του ανατολικού προβλήτα της ΝΕΖ αλλά θα προσδεθεί οριστικά στις σχετικές υποδομές που έχουν κατασκευαστεί στον δυτικό προβλήτα της ΝΕΖ. 

Πλέον στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος (ΝΕΖ) θα λειτουργούν πέντε δεξαμενές: τρεις πλωτές, οι «Πειραιάς I» και «Πειραιάς ΙII» στον δυτικό προβλήτα και η Πειραιάς II στον ανατολικό προβλήτα, όπως και δυο μόνιμες ("πέτρινες") δεξαμενές.

Η επένδυση εντάσσεται στο πρόγραμμα δεσμευτικών επενδύσεων που  υλοποιεί η Cosco στα πλαίσια της συμφωνίας για την απόκτηση του 67% (51% + 16% με το πέρας των επενδύσεων) του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς .

Ο ΟΛΠ διαθέτει πλέον:

1. Την Πλωτή δεξαμενή Περάματος «Πειραιάς I» για πλοία με μεταφορική ικανότητα έως 40.000 τόνων, 202μ μήκος, 31μ εσωτερικό πλάτος και ανυψωτική ικανότητα 15.000 τόνων.

2. Την Πλωτή δεξαμενή Περάματος «Πειραιάς IΙ» για πλοία με μεταφορική ικανότητα έως 7.000 τόνων, 113μ μήκος, 18,5μ εσωτερικό πλάτος και ανυψωτική ικανότητα 4.000 τόνων.

3. Την νέα Πλωτή δεξαμενή Περάματος «Πειραιάς IΙΙ» μήκους 240 μέτρων, πλάτους 45μ., βάθους 18 μ. και ανυψωτικής ικανότητας 22.000 τόνων

4. Μόνιμη μεγάλη δεξαμενή Ακτής Βασιλειάδη για πλοία με μεταφορική ικανότητα έως 15.000 τόνων, 150μ μήκος και 21μ εσωτερικό πλάτος.

5. Μόνιμη μικρή δεξαμενή Ακτής Βασιλειάδη για πλοία με μεταφορική ικανότητα έως 3.000 τόνων, 90μ μήκος και 13,5μ εσωτερικό πλάτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT