Ερωτήματα για τη μη σύλληψη Σαββίδη

Ερωτήματα για τη μη σύλληψη Σαββίδη

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καίρια ερωτήματα για τον λόγο για τον οποίο δεν συνελήφθη ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο οπλοφορώντας, απευθύνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ). «Υπήρξε ολιγωρία ή απολαμβάνει προνομιακή προστασία; Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας θα αναζητήσουν ευθύνες; Θα καταλογιστούν; Ή θα περιμένουν όλοι να ξεχαστεί το γεγονός;», αναφέρει η ομοσπονδία των αστυνομικών. Ακόμη αποκαλεί «φαρσοκωμωδία» το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι: «Τα ντροπιαστικά για κάθε κράτος δικαίου και ευνομούμενη πολιτεία, απαράδεκτα γεγονότα, δυστυχώς, δεν αποτελούν μία ακόμη συνήθη πράξη βίας και ανομίας στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι η τελευταία πράξη του προαναγγελθέντος θανάτου του ελληνικού πρωταθλήματος».

Ο ίδιος ο Σαββίδης και οι τέσσερις άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας -ένας εκ των οποίων είναι εν ενεργεία αστυνομικός- αναζητούνταν χθες από την αστυνομία στο πλαίσιο του αυτοφώρου για παράνομη είσοδο σε αθλητικό χώρο. Ωστόσο, έως αργά το βράδυ παρέμενε άφαντος. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια το 2013 μέσω της διαδικασίας της τιμητικής πολιτογράφησης, εφόσον, όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, «προσέφερε εξαιρετικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, καθώς προώθησε τη διατήρηση της ελληνικής συνείδησης και του ελληνικού ιδεώδους στον χώρο των ομογενών μας στη Ρωσία και στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, συνέβαλε στην ενδυνάμωση της απανταχού Ορθοδοξίας και επέδειξε πλούσιο φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο και ενεργό συμμετοχή και συνδρομή στη ζωή της σύγχρονης Ελλάδας».

Η διαδικασία στηρίχθηκε στο άρθρο 13 του ν.3284/2004, που απαιτεί Προεδρικό Διάταγμα ύστερα από αιτιολογημένη πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και έχει εφαρμοστεί σε ελάχιστες περιπτώσεις. Ο Ιβάν Σαββίδης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το 2001 είχε αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια ως ομοεθνής από χώρα της πρώην ΕΣΣΔ εφόσον είχε προηγηθεί δημοτολογική τακτοποίηση της μητέρας του. Ωστόσο, το 2007 ζήτησε ο ίδιος αποβολή της ελληνικής ιθαγένειας προκειμένου να γίνει μέλος της σοβιετικής Δούμας (Βουλή), δεδομένου ότι δεν μπορούσε να το επιτύχει με διπλή ιθαγένεια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή