Εντυπωσιακά πλάνα από τη νέα πλωτή δεξαμενή επισκευής μεγάλων πλοίων του ΟΛΠ

Εντυπωσιακά πλάνα από τη νέα πλωτή δεξαμενή επισκευής μεγάλων πλοίων του ΟΛΠ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στοχεύοντας στον διπλασιασμό μακροπρόθεσμα των επισκευαζόμενων στις εγκαταστάσεις του εμπορικών και επιβατηγών πλοίων στα 450 ετησίως, ο ΟΛΠ παρέλαβε τη Δευτέρα, τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής πλωτή δεξαμενή, προκειμένου να αυξήσει τη δυναμικότητα της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος (ΝΕΖ) και να επεκτείνει τις δυνατότητες εξυπηρέτησης μεγαλύτερων πλοίων. Η αξία της νέας δεξαμενής «Πειραιάς ΙΙΙ» των 84.239 τόνων ολικής χωρητικότητας ανέρχεται στα 23.835.000 ευρώ και κατασκευάστηκε στην Cosco SH (Dalian) Shipyard Co.

Με βάση το μέγεθος και τις άλλες προδιαγραφές της, θα μπορεί να φιλοξενεί για επισκευές και συντήρηση ακόμα και τα μεγαλύτερα εκ των ακτοπλοϊκών πλοίων της χώρας αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας της Ανατολικής Μεσογείου, τα οποία μέχρι τώρα αναγκάζονται να στραφούν σε μονάδες άλλων χωρών, ώστε να εξυπηρετηθούν. Θα μπορεί, όμως, να φιλοξενήσει ακόμα και πολύ μεγάλα φορτηγά πλοία (Panamax) και δεξαμενόπλοια. Παράλληλα, σχεδιάζεται να επεκταθεί η δραστηριότητα και στην εξυπηρέτηση υποστηρικτικών πλοίων και πλωτών εξεδρών που δραστηριοποιούνται στην υπεράκτια βιομηχανία εξόρυξης υδρογονανθράκων. Ήδη στη ΝΕΖ έχουν επισκευαστεί ή εκσυγχρονιστεί τέτοια πλοία και ναυπηγήματα.

Δείτε τη σε δράση, στο παρακάτω εντυπωσιακό βίντεο:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT