ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από σήμερα έως και τις 29 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων για τις Πανελλαδικές

160813100621_1626-thumb-large-thumb-large

Την επίσημη έναρξη της διαδικασίας των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων έκανε χθες το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνοντας ότι οι φετινοί υποψήφιοι των Γενικών (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στις εξετάσεις έως την Πέμπτη 29 Μαρτίου. Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την ολοκλήρωσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αίτηση.

Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθευτούν την αίτηση  που αναλογεί στην περίπτωσή τους είτε από το διαδίκτυο είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια  θα την συμπληρώνουν σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και στο λύκειό τους θα κάνουν την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της αίτησης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος). Επίσης, αποστέλλονται ήδη στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης.

Τέλος, τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί ο αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2018-2019