«Δονήσεις» προκαλεί το ζεϊμπέκικο του Γ. Παπανδρέου

«Δονήσεις» προκαλεί το ζεϊμπέκικο του Γ. Παπανδρέου

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Παπανδρέου υπό τα παλαμάκια του Ισμαήλ Τζεμ εξακολουθούν να προκαλούν δονήσεις στην Κύπρο, με επικριτικές δηλώσεις ακόμα και υπουργών της κυβέρνησης Κληρίδη. Με πρώτο τον υπουργό Αμυνας, Σωκράτη Χάσικο, ο οποίος παρατήρησε ότι οι στροφές του ζεϊμπέκικου γίνονταν την ώρα που ίδιος μιλούσε σε μνημόσυνα λειψάνων αγνοουμένων του ’74.

Με δηλώσεις του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι, ο εκπρόσωπος Τύπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μπεγλίτης χαρακτήρισε «ιδιόρρυθμο λαϊκισμό» τέτοιες δηλώσεις και έκανε λόγο για «πολιτικάντικο συναισθηματισμό». Ενώ σήμερα, με γραπτή δήλωσή του, ο Πρόεδρος Κληρίδης διαχώρισε τις θέσεις του από κάθε επίκριση και καθιστά σαφές ότι οι δηλώσεις Χάσικου δεν απηχούν τις θέσεις της Κυβέρνησης.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος Κληρίδης καθιστά επίσης σαφές ότι οι δηλώσεις αυτές δεν απηχούν τη θέση της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση, αναφέρει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρακολουθεί και σέβεται το λαϊκό αίσθημα, αλλά ως υπεύθυνη κυβέρνηση που χειρίζεται την τύχη αυτού του τόπου, δεν τοποθετείται ανάλογα με το λαϊκό αίσθημα.

Η κυβέρνηση, προσθέτει, καθοδηγείται στις σχέσεις της με την Ελλάδα, ανάλογα με το τι απαιτεί το εθνικό συμφέρον μέσα στις αυστηρές παραμέτρους της ευρωπαϊκής πορείας της Κύπρου, του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου και του γεγονότος ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που ανιδιοτελώς συμπαρίσταται στον αγώνα του κυπριακού Ελληνισμού.

Εάν υπάρχει συναισθηματική διγλωσσία στις δηλώσεις υπουργών, υπογραμμίζει ο πρόεδρος Κληρίδης, δεν υπάρχει διγλωσσία στην πολιτική που καθορίζει ο πρόεδρος και που διέπει τόσο τις σχέσεις των δύο κυβερνήσεων όσο και τη γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση της Κύπρου.

Οι δηλώσεις του, λέει από την πλευρά του ο υπουργός Αμυνας, ήταν σαφείς και χωρίς διγλωσσία και δεν αποκλίνουν από την πολιτική της κυβέρνησης. Και επισημαίνει παράλληλα ότι η Ελλάδα είναι ο μοναδικός σύμμαχος της Κύπρου.

Το θέμα συντηρείται ακόμη στον κυπριακό Τύπο, ενώ από σοβαρούς πολιτικούς κύκλους επισημαίνεται ότι το θέμα είναι το ζεϊμπέκικο, αλλά κατά πόσον αυτό που λέγεται ότι το Κυπριακό είναι προϋπόθεση για τη βελτίωση των Ελλαδοτουρκικών σχέσεων, αποτυπώνεται κάθε φορά στις επαφές Παπανδρέου – Τζεμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή