«Φιλί ζωής» στο ΕΣΥ από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

«Φιλί ζωής» στο ΕΣΥ από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπεγράφη χθες το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για την υλοποίηση του προγράμματος του ιδρύματος «Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δράσεων στήριξης του δημόσιου τομέα υγείας με νέα νοσοκομεία, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις, με συνολικό προϋπολογισμό που αναμένεται να υπερβεί τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του ΙΣΝ Ανδρέα Δρακόπουλου, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Υγείας και Παιδείας και εκπροσώπων των οργανισμών που θα ενισχυθούν μέσα από τις δωρεές. Ο κ. Τσίπρας, αφού ευχαρίστησε το ίδρυμα και προσωπικά τον κ. Δρακόπουλο, τόνισε πως «το ίδρυμα, μέσω των ανθρώπων που δουλεύουν σε αυτό, φέρνει μια άλλη αντίληψη στον τρόπο με τον οποίο κανείς μπορεί να προσφέρει» και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλες οι δωρεές είναι χρήσιμες. Ομως έχει σημασία και η φιλοσοφία που ο καθένας αποτυπώνει μέσα από τις πράξεις του. Και η φιλοσοφία στην προκειμένη περίπτωση δεν αφορά την επικοινωνία, αλλά την ουσία». Και δεσμεύθηκε ότι από πλευράς πολιτείας θα γίνουν τα δέοντα ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό διαδικαστικό εμπόδιο.

«Η Υγεία είναι βασικό και αναγκαίο αγαθό για κάθε πολίτη και είμαστε τυχεροί και υπερήφανοι που βρισκόμαστε στη θέση που είμαστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε για μια καλύτερη και πιο αποτελεσματική δημόσια υγεία», σημείωσε ο κ. Δρακόπουλος, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να επαναληφθεί η άψογη συνεργασία σε κλίμα διαφάνειας και επαγγελματισμού, μεταξύ του ιδρύματος και της ελληνικής πολιτείας, η οποία επικράτησε και στη δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού ΙΣΝ. Τόσο ο κ. Δρακόπουλος όσο και ο κ. Τσίπρας έκαναν ειδική αναφορά στον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο που θα αναλάβει τον σχεδιασμό των νέων νοσοκομείων τα οποία θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ιδρύματος. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα δωρεών περιλαμβάνει την κατασκευή και τον εξοπλισμό του νέου κτιρίου του νοσοκομείου Κομοτηνής και του νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης καθώς και την ανέγερση κτιρίου στη θέση που βρίσκονται τα κτίρια «Οίκος Αδελφών» και «Αδελφών Νοσοκόμων» στον «Ευαγγελισμό». Το ίδρυμα αναλαμβάνει μεταξύ άλλων την ενίσχυση των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ και τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και την αντιμετώπιση του τραύματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή