Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργικότητας – Κριτικής Ικανότητας

Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργικότητας – Κριτικής Ικανότητας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Χαρισμάθεια, ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, φροντίζει για τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης, ώστε να γίνει η μετάβαση μακριά από την αποστήθιση, στην εποχή της πληροφορίας και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων όλων των παιδιών. Βασικός στόχος των δράσεών μας είναι η υποστήριξη της δημιουργικότητας, της κριτικής ικανότητας και της τεχνολογίας στην εκπαίδευση. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνουμε τον πρώτο εθνικό μαθητικό διαγωνισμό δημιουργικότητας-κριτικής ικανότητας (http://challenge.charismatheia.edu.gr/):

“Out of the Box Challenge”

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους μαθητές Δημοτικού (Γ-ΣΤ Δημοτικού) και διαρθρώνεται σε 3 φάσεις. Στα πλαίσια του διαγωνισμού οι συμμετέχοντες θα πρέπει να λύσουν γρίφους και προβλήματα λογικής, χωρίς να απαιτείται κάποια πρότερη γνώση, με μόνο όπλο την κριτική ικανότητα και τη δημιουργικότητά τους. Σε αυτά τα προβλήματα η απομνημόνευση δεν μπορεί να βοηθήσει! Το περιεχόμενο των γρίφων αντλείται από ευρύ φάσμα γνωστικών περιοχών (από μαθηματικά και φυσική μέχρι φιλοσοφία) και απαιτείται από τα παιδιά να παράξουν πρωτότυπες ιδέες, ατομικά και σε ομάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://challenge.charismatheia.edu.gr/

Ο διαγωνισμός αυτός είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για να αναδείξουμε τις δεξιότητες γύρω από τις οποίες θα έπρεπε να περιστρέφεται η εκπαίδευση. Θα είναι χαρά μας να συνεργαστούμε και ελπίζουμε σύντομα να ακούσουμε μια θετική απάντηση από εσάς.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Παπανδρέου Αλέξανδρο, (email:[email protected], τηλ: +306937021363). Θα μας διευκόλυνε εάν μπορούσατε να απαντήσετε μέχρι τις 30 Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή