ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Αφγανικής κοινότητας

empristiki-epithesi-sta-grafeia-tis-afganikis-koinotitas-2240507

Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι από αγνώστους στα γραφεία της Αφγανικής κοινότητας στην οδό Χαλκοκονδύλη 35.

Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο φαίνονται η πόρτα της εισόδου καμμένη και εκτεταμένες ζημιές στο εσωτερικό των γραφείων.

Για το συμβάν προέβη σε ανακοίνωση η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), κάνοντας λόγο για εμπρηστική επίθεση «από φασιστική συμμορία, παρακλάδι της Χρυσής Αυγής».

Εξαιτίας του σημερινού εμπρησμού, η Αφγανική κοινότητα και η ΚΕΕΡΦΑ καλούν σε συνέντευξη Τύπου για αύριο Παρασκευή, στα γραφεία της Αφγανικής κοινότητας.

H ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ έχει ως εξής: «Από τύχη δεν υπήρξε νεκρός στην εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Αφγανικής Κοινότητας από φασιστική συμμορία, παρακλάδι της Χρυσής Αυγής. Ο άνθρωπος που εργάζεται εκεί δεν είχε πάει ακόμη. Ο χώρος ο οποίος καταστράφηκε δεν είχε καμία διέξοδο δεν περίπτωση εγκλωβισμού. Την φωτιά αντιλήφθηκε ένοικος ο οποίος την έσβησε. Οι φασίστες είχαν ρίξει εύφλεκτο υγρό στην πόρτα το οποίο διείσδυσε προκαλώντας ζημιές και στο εσωτερικό χώρο, σε κομπιούτερ, γραφεία, ηχητικά και βιβλιοθήκες. Φασίστες ανέλαβαν την ευθύνη στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ.

Πιο πριν πέρασαν από τα γραφεία της Ελληνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, χτύπησαν το κουδούνι και απειλούσαν χωρίς να καταφέρουν να μπουν στο κτίριο. Οσο οι υπόδικοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ελεύθεροι, οι ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων μας βρίσκονται σε κίνδυνο. Δεν θα επιτρέψουμε αυτές τις προκλήσεις να περάσουν. Το αντιφασιστικό κίνημα μαζί με τις κοινότητες των μεταναστών και τους πρόσφυγες έχει τη δύναμη να τσακίσει αυτές τις φασιστικές συμμορίες. Το έδειξε το Σάββατο στις 17 Μάρτη, που οι δρόμοι της Αθήνας πλημμύρισαν από αντιφασίστες, ντόπιους και μετανάστες. Τους τρομοκρατεί η εικόνα των κοινοτήτων που δε φοβούνται, αλλά κατεβαίνουν στο δρόμο να παλέψουν. Θα συνεχίσουμε μέχρι να καταδικαστούν ισόβια οι νεοναζί, μέχρι να κλείσει και το τελευταίο γραφείο τους»