Εικόνες από το μέλλον στο «Αγία Σοφία»

Εικόνες από το μέλλον στο «Αγία Σοφία»

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία πλήρως ανακαινισμένη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας και νέα σύγχρονη Κεντρική Αποστείρωση διαθέτει, πλέον, το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Χθες ο ΟΠΑΠ παρέδωσε στη διοίκηση του νοσοκομείου αυτά τα δύο νέα έργα αναβάθμισης υπηρεσιών του «Αγία Σοφία», τα οποία εντάσσονται στο σχέδιο πλήρους ανακαίνισης και των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» που έχει ξεκινήσει εδώ και μία τετραετία στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας του Οργανισμού.

Εικόνες από το μέλλον στο «Αγία Σοφία»-1

Ο ΟΠΑΠ παρέδωσε στη διοίκηση του νοσοκομείου αυτά τα δύο νέα έργα αναβάθμισης υπηρεσιών του «Αγία Σοφία», τα οποία εντάσσονται στο σχέδιο πλήρους ανακαίνισης και των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού».

Η νέα Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, όπου οι μικροί ασθενείς υποβάλλονται σε επεμβάσεις για τις οποίες δεν απαιτείται διανυκτέρευση στο νοσοκομείο, διαθέτει δύο πλήρως ανακαινισμένες χειρουργικές αίθουσες, θάλαμο ανάνηψης δυναμικότητας τριών κλινών και πέντε θαλάμους νοσηλείας συνολικής δυναμικότητας 21 κλινών. Στους χώρους της μονάδας, πραγματοποιήθηκαν επίσης εκτενείς χρωματικές και διακοσμητικές παρεμβάσεις εμπνευσμένες από το Διάστημα, με πύραυλους, εξωγήινους και πλανήτες ζωγραφισμένους στους τοίχους και τα πατώματα να κάνουν πιο ευχάριστη την παραμονή των ασθενών στο νοσοκομείο. Στην Κεντρική Αποστείρωση πραγματοποιήθηκε πλήρης ανακατασκευή, ώστε η μονάδα να διαθέτει τους κατάλληλους χώρους για την ορθή λειτουργία της. Επίσης, όλοι οι χώροι της μονάδας εφοδιάστηκαν με τον πιο σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό.

Στην τελετή παράδοσης των έργων παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον ΟΠΑΠ για την προσφορά του, εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν περισσότεροι μιμητές. Οπως είπε, «το πόσο η κρίση, η οποία μαστίζει ακόμα τον τόπο, έχει στοιχίσει στο κοινωνικό κράτος το γνωρίζουμε. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αναπληρώνουν τα κενά που εμφανίζει η κρατική δραστηριότητα σε τόσο ευαίσθητους για την κοινωνική συνοχή τομείς». Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ τόνισε πως «έπειτα από τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς, έχουμε ανακαινίσει το 50% των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συμμετέχουν σε αυτή τη φιλόδοξη και μακροπρόθεσμη πρωτοβουλία, που στηρίζει έμπρακτα τους νέους της Ελλάδας – το πολυτιμότερο κεφάλαιο της χώρας για το μέλλον».

Εικόνες από το μέλλον στο «Αγία Σοφία»-2

«Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΟΠΑΠ για την άψογη συνεργασία και την αμέριστη στήριξη. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο ΟΠΑΠ θα βρίσκεται δίπλα μας με μελλοντικές πρωτοβουλίες με άξονα πάντα το παιδί», δήλωσε ο κοινός διοικητής των νοσοκομείων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», Εμμανουήλ Παπασάββας. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο α΄ αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ Σπύρος Φωκάς, ο διευθύνων σύμβουλός του οργανισμού Ντάμιαν Κόουπ, στελέχη του, μέλη του Δ.Σ. και της διοίκησης του «Αγία Σοφία» και εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας.

Εως σήμερα, στο πλαίσιο του έργου ανακαίνισης των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων, έχουν παραδοθεί 22 έργα ανακαίνισης, μεταξύ των οποίων 15 νοσηλευτικές μονάδες συνολικής δυναμικότητας 321 κλινών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή