Ενημέρωση για υπολειτουργία της Οδοντιατρικής από φοιτητές

Ενημέρωση για υπολειτουργία της Οδοντιατρικής από φοιτητές

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσημη ενημέρωση έκαναν στην πρυτανεία του Παν. Αθηνών και στο υπουργείο Παιδείας οι φοιτητές της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών για το αίτημά τους να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς η σχολή.

Ειδικότερα, έως τώρα έχουν υπογράψει σχετική επιστολή 320 φοιτητές, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «στην πραγματικότητα η Οδοντιατρική Σχολή δεν λειτουργεί, είτε υπολειτουργεί, για χρονικό διάστημα επτά μηνών. Η τελευταία αυτή κατάσταση ισχύει μέχρι και σήμερα χωρίς να διαφαίνεται κάποια άμεση λύση». 

Οι διδάσκοντες διαμαρτύρονται διότι, με βάση τον τελευταίο νόμο 4485/2017, οφείλουν να καταβάλουν στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνας του ΑΕΙ τους ένα ποσό (7%) από τον τζίρο που έχουν από το ιδιωτικό οδοντιατρείο τους. Ωστόσο, η σχετική υποχρέωση έχει νομοθετηθεί από το 1997 και έκτοτε εκκρεμούσαν δικαστικές αποφάσεις εναντίον του νόμου, και τα ποσά δεν έχουν καταβληθεί. Ετσι, συσσωρεύθηκαν μεγάλες οφειλές. «Δυστυχώς η πραγματική διάσταση του θέματος είναι ότι απαιτείται από πολλά μέλη ΔΕΠ να καταβάλουν από τουλάχιστον 100.000 ευρώ ο καθένας, ως άτομα και όχι ως σύνολον, ποσά τα οποία απαιτούνται από τα ακαθάριστα έσοδα του ιδιωτικού οδοντιατρείου, τα οποία έχουν φορολογηθεί, ξαναφορολογηθεί, έχουν γίνει έλεγχοι, περαιώσεις, συμβιβασμοί κ.λπ. κ.λπ.», όπως ανέφερε χθες στην «Κ» διδάσκων της σχολής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή