Περιπέτεια στον αέρα για τον Τέρενς Κουίκ

Περιπέτεια στον αέρα για τον Τέρενς Κουίκ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιπέτεια στον αέρα για τον υφυπουργό εξωτερικών Τ. Κουίκ όταν κατά τη διάρκεια πτήσης της Turkish Airlines από την Κωνσταντινούπολη για την πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, το αεροσκάφος παρουσίασε, σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Κουίκ, βλάβη στον δεξί κινητήρα με αποτέλεσμα περίπου 50 λεπτά μετά την απογείωσή του να επιστρέψει στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ».

Περιπέτεια στον αέρα για τον Τέρενς Κουίκ-1

Ο ίδιος ο Τ. Κουίκ σχολίασε στο  twitter: «Ηρεμη φωνή πιλότου όταν ανήγγειλε το πρόβλημα. Προφανώς ελέγχοντας τη κατάσταση & για να καλμάρει τους επιβάτες. Όταν έγινε η προσγείωση ήταν στη πόρτα &μας χαιρέτησε όλους.Το πλήρωμα για να σπάσει τον ενδεχόμενο πανικό πρόσφερε νερά &μιλούσε με όλους κυρίως στα παιδιά. Τέλος καλό.

Με νεότερες αναρτήσεις του ο Τ. Κούικ ανέφερε: «Βλάβη στο δεξί κινητήρα. Απίστευτος θόρυβος & κραδασμοί στην απογείωση. 45’ πετούσαμε στα 1.500 μέτρα με ταχύτητα 335χλμ/ω & με πολύ αργές στροφές γυρίζοντας προς τα πίσω. Στη διαδικασία προσγείωσης έτρεμε το πάτωμα. Οι πιλότοι εκπαιδεύονται για τέτοιες συνθήκες. Ευχαριστώ τον δικό μας (…) Μας έβαλαν σε άλλο αεροπλάνο. Απογείωση σε λίγο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή