ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για νόθευση και διακίνηση ναρκωτικών – Συνελήφθησαν 7 άτομα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για νόθευση και διακίνηση ναρκωτικών – Συνελήφθησαν 7 άτομα

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας νόθευαν και διακινούσαν ναρκωτικά στην Ελληνική Επικράτεια. 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης σε Μαρκόπουλο και Ελευσίνα, οι αρχές προχώρησαν την Τετάρτη (02/05) στην σύλληψη έξι ατόμων, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας από 28 έως 50 ετών, και μιας 30χρονης ημεδαπής. Από τις έρευνες σε οικίες, χώρους και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.028 γραμμάρια ηρωίνης, 130 γραμμάρια υγρής μεθαδόνης, το χρηματικό ποσό ύψους 1.990 ευρώ, τρία Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα και οκτώ κινητά τηλέφωνα. 

Έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αναφορικά με τη δράση ατόμων στην νόθευση και επανατυποποίηση ποσοτήτων ηρωίνης καθώς και μετά από εκτεταμένες έρευνες εξακριβώσεων, διασταυρώσεων στοιχείων και δημιουργίας προφίλ των εμπλεκομένων, επετεύχθη ο εντοπισμός τους και εξακριβώθηκαν οι ρόλοι τους.  Συγκεκριμένα, τέσσερις εκ των δραστών εντοπίστηκαν στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου να μεταφέρουν οργανωμένα με ένα αυτοκίνητο ως προπομπό, και έτερο ως κύριο μέσο μεταφοράς, σε ειδική κρύπτη στο ταμπλό, ποσότητα ηρωίνης. 

Οι υπόλοιποι δράστες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο Μαρκόπουλο και στην κατοχή τους βρέθηκαν ομοίως ναρκωτικές ουσίες.

Ως προς τον τρόπο δομής της οργάνωσης, αρχηγικό ρόλο είχε ο 50χρονος ο οποίος εισήγαγε την ηρωίνη από την Αλβανία, την νόθευε και στην συνέχεια την αποθήκευε προσωρινά σε διάφορους χώρους στο Μαρκόπουλο.

Ακολούθως, ο 31χρονος με τον 34χρονο την απέκρυπταν σε διάφορα σημεία πλησίον του καταυλισμού στην θέση Νταμάρια Μαρκοπούλου, και αναζητούσαν διακινητές, ενώ τέλος οι υπόλοιποι ήταν υπεύθυνοι για την ανεύρεση πελατών.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.