ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Αττική και επαρχία

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Αττική και επαρχία

Προβλήματα έχει δημιουργήσει η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε το απόγευμα της Κυριακής την Αττική.

Κυκλοφοριακά προβλήματα προκλήθηκαν στους δρόμους γύρω από την οδό Πειραιώς, καθώς διεκόπη η κυκλοφορία από το ύψος της Χαμοστέρνας μέχρι την Ομόνοια, στην άνοδο και από το ύψος της Πέτρου Ράλλη με κατεύθυνση τον Πειραιά, στην κάθοδο.

Διακοπή κυκλοφορίας υπήρξε στα δύο ρευματα στην υπόγεια γέφυρα Λιάσκου στην Ελευσίνα.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 60 κλήσεις για απάντληση υδάτων, κυρίως σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής παρενέβησαν, μεταξύ άλλων, στις οδούς Πατησίων, Μιχαήλ Βόδα, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην Ιουλιανού και στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Μάλιστα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα Παναθηναϊκού – Ξάνθης στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Αττική και επαρχία-1

Νωρίτερα, χαλαζόπτωση σημειώθηκε σε περιοχές των βορείων προαστίων, όπως η Πέντέλη, η Κηφισιά και ο Αγιος Στέφανος.

Ωστόσο, η κακοκαιρία δημιούργησε αρκετά προβλήματα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ενδεικτικά, λίγο έξω από τα Εξαμίλια της Κορίνθου, η ολισθηρότητα σε συνδυασμό με την υπερβολική ταχύτητα φαίνεται πως ήταν η αιτία δυο αυτοκίνητα να συγκρουστούν και να ανατραπούν. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν οι οδηγοί των δύο αυτοκινήτων, μια γυναίκα και ένας άνδρας.

Επίσης, δύο Αμερικανοί τουρίστες τραυματίστηκαν όταν το τουριστικό πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε και προσέκρουσε σε βραχώδη περιοχή λίγο έξω από την Σίκινο.

Η κατά τόπους ισχυρή χαλαζόπτωση σε περιοχές των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας προκάλεσε μεγάλες σε έκταση ζημιές σε καλλιέργειες και κυρίως σε οπωροφόρα δένδρα και κηπευτικά.