ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζάκυνθος: Αστυνομικός συνέλαβε ληστή που προσπάθησε να ληστέψει το σπίτι του

Ζάκυνθος: Αστυνομικός συνέλαβε ληστή που προσπάθησε να ληστέψει το σπίτι του

Εν ενεργεία αστυνομικός του ΑΤ Ζακύνθου συνέλαβε επίδοξο ληστή που επιχείρησε μαζί με ένα άλλο άτομο να ληστέψει την οικία του, στο χωριό του Αγίου Κήρυκα, στη Ζάκυνθο.

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Κυριακής 6 Μαΐου και μάλιστα φαίνεται πως οι δύο άνδρες παρακολουθούσαν το σπίτι γιατί μπήκαν την ώρα που οι ιδιοκτήτες έλειπαν. Στη μονοκατοικία μένει ένα ζευγάρι με τα δύο τους παιδιά.

Οι δύο άνδρες για να εισέλθουν στο εσωτερικό του σπιτιού έσπασαν την κεντρική πόρτα και ακολούθως μπήκαν σε αρκετά από τα δωμάτια του σπιτιού, τα οποία έκαναν στην κυριολεξία άνω -κάτω, στην προσπάθειά τους να βρουν χρήματα, κοσμήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Όμως, τα λίγα λεπτά που έμειναν μέσα στο σπίτι για να κλέψουν δεν πρόλαβαν να βρουν τίποτα, καθώς έσπευσε ο ιδιοκτήτης που είναι εν ενεργεία αστυνομικός, αλλά εκείνη την ώρα ήταν εκτός υπηρεσίας. Προσπάθησε να τους καταδιώξει, αλλά οι δύο κλέφτες τράπηκαν σε φυγή. Ο ένας από αυτούς, στην προσπάθειά του να φύγει, πήδηξε από την μπαλκονόπορτα στην αυλή και χτύπησε το πόδι του, γιατί το ύψος ήταν γύρω στα δύο μέτρα.

Ο αστυνομικός κατάφερε να τον φτάσει και να τον ακινητοποιήσει, ενώ λίγο αργότερα έφθασαν οι άνδρες της Ασφάλειας και τον συνέλαβαν. Όμως ο κλέφτης είχε χτυπήσει το πόδι του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Αναζητείται ο δεύτερος δράστης, ο οποίος πρόλαβε και διέφυγε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ