Ασυλο και σε δεύτερο Τούρκο αξιωματικό από την αρμόδια Επιτροπή

Ασυλο και σε δεύτερο Τούρκο αξιωματικό από την αρμόδια Επιτροπή

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην ώρα που αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το αν θα δοθεί η όχι άσυλο στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς καθώς έχει ήδη εκδικάσει την υπόθεση για τον ένα από αυτούς, μία ακόμα Επιτροπή Ασύλου σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε άσυλο σε ένα ακόμα Τούρκο αξιωματικό προλειαίνοντας το έδαφος και για τους υπόλοιπους.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αναμένεται να υποβάλει, αίτηση ακύρωσης και αίτησης αναστολή της σγκεκριμένης απόφασης.

Η απόφαση, δεύτερη κατά σειρά, για την χορήγηση ασύλου σε Τούρκο αξιωματικό αποτελεί εξέλιξη στην όλη υπόθεση, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και πριν από λίγους μήνες, όταν και τότε ανάλογη Επιτροπή Ασύλου είχε χορηγήσει άσυλο σε ένα από τους οκτώ για τον οποίο όμως η διοίκηση άσκησε έφεση. Η υπόθεση αυτή, του ενός από τους οκτώ έχει φθάσει με πιλοτική δίκη (δίκη που γίνεται για έναν αλλά αφορά όλους) στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου και εκδικάστηκε στις 4 Μαΐου και αναμένεται η απόφαση.

Εως ότου εκδοθεί, το ανώτατο δικαστήριο έχει ορίσει αυστηρότατες προϋποθέσεις φρούρησης για την ασφάλεια και την προστασία του εν λόγω στρατιωτικού, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα και οι υπόλοιποι που παραμένουν σε καθεστώς κράτησης στο πλαίσιο της διαδικασίας του ασύλου θα αφεθούν ελεύθεροι, διότι λήγει ο χρόνος της κράτησης τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή