Αστυνομικοί με ποδήλατα στην περιοχή της Ακρόπολης

Αστυνομικοί με ποδήλατα στην περιοχή της Ακρόπολης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδιαφέρον των τουριστών προκαλούν οι ποδηλάτες αστυνομικοί, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης. 

Αστυνομικοί με ποδήλατα στην περιοχή της Ακρόπολης-1

Ο θεσμός της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Θεσσαλονίκη και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς στην Αθήνα. Τον Ιανουάριο του 2016 επεκτάθηκε στα Χανιά και τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς στην Κέρκυρα, τη Ρόδο και το Ναύπλιο, ενώ από τον Ιούνιο του 2017 επεκτάθηκε στην πόλη της Κατερίνης.

Αστυνομικοί με ποδήλατα στην περιοχή της Ακρόπολης-2

Ακόμη, την επέκταση του συγκεκριμένου θεσμού της ΕΛ.ΑΣ. σε  Ύδρα, Σπέτσες, Καστοριά, Χαλκίδα, Μυτιλήνη, Χίο, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λευκάδα και Τρίκαλα ανακοίνωσε στις 9 Μαΐου η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Αστυνομικοί με ποδήλατα στην περιοχή της Ακρόπολης-3

Ο θεσμός καλύπτει πλέον συνολικά 17 περιοχές της χώρας μας.

Αστυνομικοί με ποδήλατα στην περιοχή της Ακρόπολης-4

«Η αστυνόμευση με ποδήλατα έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην πολιτική κατεύθυνση που έχει δοθεί προς την Φυσική Ηγεσία της Αστυνομίας για να βγουν περισσότεροι αστυνομικοί στο δρόμο. Και αυτό γίνεται πράξη», είχε δηλώσει ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση της επέκτασης της δράσης. στην παρουσίαση της δράσης τον Μάιο. 

Βίντεο από την παρουσίαση της επέκτασης της δράσης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή