ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέστρεψε στον Κορυδαλλό ο Κουφοντίνας

epestrepse-ston-korydallo-o-koyfontinas-2257438

Στις φυλακές του Κορυδαλλού επέστρεψε ο Δ. Κουφοντίνας μετά την τρίτη, 48ωρη άδεια που είχε λάβει κατόπιν σχετικής απόφασης του συμβουλίου των φυλακών.

Ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη, αρχιεκτελεστής της 17 Νοέμβρη, συνοδευόταν από τη σύζυγο του και τον γιο του.

epestrepse-ston-korydallo-o-koyfontinas0

Χθες, στις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η χορήγηση νέας άδειας στον αρχιεκτελεστή της 17Ν, προσετέθη και αυτή του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Καταδικάζουμε εντόνως τη νέα άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Το γεγονός αυτό ενίσχυσε τις αμφιβολίες μας σχετικά με τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα» ανέφερε σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου.

epestrepse-ston-korydallo-o-koyfontinas2

«Αυτό το άτομο έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Τσετίν Γκιοργκιού, διπλωματικού υπαλλήλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1991, για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντενίζ Μπουλούκμπασι, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας το 1991, καθώς και για συμμετοχή στη δολοφονία του Χαλούκ Σιπαχίογλου, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1994. Η ανοχή που δείχνουν σε έναν τρομοκράτη που έχει βάψει τα χέρια του με αίμα, είναι ασέβεια στους πεσόντες διπλωμάτες μας όπως και στις οικογένειες τους.

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το να επωφεληθεί ένας άναδρος τρομοκράτης ο οποίος έχει δολοφονήσει τους διπλωμάτες μας που έχουν υπηρετήσει με τιμή στις αντιπροσωπείες μας στο εξωτερικό. Καλούμε τις ελληνικές αρχές να μην κάνουν βήματα που θα δημιουργήσουν αδυναμία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για την τιμωρία των τρομοκρατών», κατέληγε η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.