Συλλυπητήριες επιστολές από αρχηγούς κρατών προς τον Πρ. Παυλόπουλο για την τραγωδία στην ανατολική Αττική

Συλλυπητήριες επιστολές από αρχηγούς κρατών προς τον Πρ. Παυλόπουλο για την τραγωδία στην ανατολική Αττική

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκλονισμένος από τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική και τις τραγικές ανθρώπινες απώλειες δήλωσε ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xi Jinping, σε συλλυπητήρια επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας επισημαίνει: «Είμαι συγκλονισμένος από τις σοβαρές πυρκαγιές στην Αττική, που προκάλεσαν τραγικές ανθρώπινες απώλειες και τεράστιες υλικές ζημιές. Εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης, του κινεζικού λαού και εμού του ιδίου, θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας για τα θύματα και την ειλικρινή συμπάθειά μας για τους τραυματίες και τις οικογένειες των θυμάτων.

Πιστεύω Εξοχότατε, ότι -υπό την ηγεσία σας- οι άνθρωποι των περιοχών που επλήγησαν θα μπορέσουν να επουλώσουν τις πληγές από τις καταστροφές και να ανοικοδομήσουν τον τόπο κατοικίας τους σύντομα».

Ο κ. Παυλόπουλος δέχθηκε επίσης επιστολές από τον βασιλιά του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, Abdullah II ibn Al-Hussein, τον μεγάλο δούκα του Λουξεμβούργου, Henri de Luxembourg, τον βασιλιά της Σουηδίας Carl Gustaf R, τον βασιλιά της Ισπανίας Felipe R., τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σλοβενίας, Borut Pahor, τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης, Mahmoud Abbas, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν, Shavkat Mirziyoyev, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, Ilham Aliyev, τον Πρόεδρο της Τσεχικής Δημοκρατίας, Milos Zeman, τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xi Jinping, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γκαμπόν, Ali Bongo Ondimba, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Αιθιοπίας, Mulatu Teshome, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κροατίας, Kolinda Grabar-Kitarovic, τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Milo Djukanovic, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, Igor Dodon, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Φινλανδίας, Sauli Niinisto, καθώς και τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αυστρίας, Alexander Van der Bellen.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, συλλυπητήριες επιστολές προς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, απέστειλαν ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ', ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β', ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο Αυστραλίας Στυλιανός, καθώς και ο μητροπολίτης Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος, αρχιεπίσκοπος Κεγάμ Χατσεριάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή