Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δίδυμων κοριτσιών και των δύο μελών της οικογένειας Φύτρου

Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δίδυμων κοριτσιών και των δύο μελών της οικογένειας Φύτρου

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βράδυ της Παρασκευής γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για δύο από τις οικογένειες που αναζητούσαν τους συγγενείς και τα παιδιά τους καθώς ταυτοποιήθηκαν οι σοροί τους. 

Ειδικότερα, αργά χθες το βράδυ ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο δίδυμων κοριτσιών που αγνοούνταν μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο ίδιος ενημέωσε ότι τα κορίτσια βρέθηκαν αγκαλιασμένα με τη γιαγιά και τον παππού τους των οποίων επίσης οι σοροί ταυτοποιήθηκαν. 

Το πρωί της Παρασκευής οι γονείς της μητέρας της οικογένειας είχαν προσέλθει στο εργαστήριο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών που βρίσκεται στο Γουδί, προσκομίζοντας προσωπικά αντικείμενα και παιχνίδια των δύο κοριτσιών και παρείχαν συμπληρωματικό υλικό DNA για να συνδράμουν στην έρευνα των ιατροδικαστών.

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορία των δύο 9χρονων κοριτσιών, της Σοφίας και της Βασιλικής, είχε συγκινήσει την κοινή γνώμη και είχε εξελιχθεί σε θρίλερ καθώς ο πατέρας τους είχε δηλώσει ότι αναγνώρισε τις κόρες του σε τηλεοπτικά πλάνα που έδειχναν διασωθέντες να μεταφέρονται με βάρκα στην ξηρά.

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια δεν επρόκειτο για τα συγκεκριμένα κορίτσια.

Ο τραγικός πατέρας είχε απευθυνθεί από την επομένη της τραγωδίας σε όλες τις αρμόδιες αρχές και είχε δώσει δείγμα DNA προκειμένου να βοηθήσει στις έρευνες της αστυνομίας για την εξεύρεση των δύο κοριτσιών του.

Η ιστορία των δύο κοριτσιών είχε λάβει διεθνείς διαστάσεις και είχε γίνει πρώτη είδηση στον βρετανικό Τύπο, ενώ για την εξεύρεση τους είχε εκδοθεί και Amber Alert από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Παράλληλα, τραγική ήταν η κατάληξη για τον πατέρα και γιο της οικογένειας Φύτρου, τους οποίους αναζητούσε η μητέρα. Επίσης, το βράδυ της Παρασκευής ταυτοποιήθηκαν στο νεκροτομείο Αθήνας οι σοροί του Γρηγόρη Φύτρου και του μικρού του γιου Ανδρέα.

Όπως είναι γνωστό, ο Γρηγόρης Φύτρος βρέθηκε απανθρακωμένος νεκρός αγκαλιά με τον μικρό του γιο Ανδρέα. Η 13χρονη Εβίτα Φύτρου βρήκε τραγικό θάνατο όταν πήδηξε από γκρεμό, ώστε να σωθεί. Τη σορό της 13χρονης είχε αναγνωρίσει η μητέρα της.

Ο αριθμός των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι δεν αλλάζει και μένει στους 87, ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Υποστράτηγος Πηνελόπη Μηνιάτη, κάποια από τα θύματα της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική ενδέχεται να μην ταυτοποιηθούν.

Σημειώνεται δε, ότι οι σοροί των δίδυμων κοριτσιών, των παππούδων τους αλλά και του Γρηγόρη Φύτρου και του γιού του περιλαμβάνονταν ήδη στο συνολικό αριθμό των νεκρών και απέμενε η ταυτοποίησή τους με τη μέθοδο του DNA.

Μάλιστα, οι σοροί τους ήταν στο οικόπεδο στο Μάτι, όπου βρέθηκαν απανθρακωμένοι 28 πολίτες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή