ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ρεύμα και νερό λόγω μπλακ άουτ η Υδρα – Τι δήλωσε στο kathimerini.gr ο δήμαρχος του νησιού

e3w--4

Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση εντοπίζονται στο νησί της Υδρας λόγω μπλακ άουτ τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο kathimerini.gr ο δήμαρχος Υδρας κ. Γιώργος Κουκουδάκης, το πρόβλημα παρουσιάστηκε στις 05:30 το πρωί και έκτοτε το νησί παραμένει χωρίς ρεύμα.

Πρόσθεσε δε ότι πλέον η Υδρα έχει μείνει και χωρίς νερό καθώς δεν ηλεκτροδοτούνται τα αντλιοστάσια.

«Το νησί άντεξε οκτώ ώρες με τα αποθέματα που είχε. Από τη ΔΕΗ μας λένε ότι είναι θέμα ωρών η αποκατάσταση χωρίς όμως να μας ενημερώνουν που οφείλεται η βλάβη. Οπως καταλαβαίνετε το νησί έχει πολλούς επισκέπτες και είναι πολύ άσχημο να δίνεται αυτή η εικόνα», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του νησιού.

Τέλος, σημείωσε ότι έχει υπάρξει επικοινωνία με το Πολεμικό Ναυτικό για να φέρει υδροφόρα στο νησί

Σημειώνεται ότι διακοπές νερού και μάλιστα επαναλαμβανόμενες σημειώθηκαν φέτος και στη Μύκονο, καθώς, παρά τα μέτρα που πήρε ο δήμος, κυρίως με την πρόσθεση νέων μονάδων αφαλάτωσης, οι υποδομές (και κυρίως του ηλεκτρικού ρεύματος) φαίνεται πως χτύπησαν κόκκινο. Μάλιστα, σε περιοχές του νησιού καταγράφονται διακοπές στην υδροδότηση, από μία, δύο ή και μερικές ώρες, οι οποίες επιμένουν ακόμα και καθημερινά.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής από βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στην Παλλήνη.