ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς του πυροσβέστη που τραυματίστηκε στη Μάνη

Σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς του πυροσβέστη που τραυματίστηκε στη Μάνη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της μεταφοράς ενός πυροσβέστη, από δύσβατη περιοχή στο Σιδηρόκαστρο Λακωνίας, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, δεν είναι δυνατή η μεταφορά του τραυματία πυροσβέστη με φορείο, που έχει φθάσει στο σημείο, για αυτό και επιχειρήθηκε η μεταφορά του με ελικόπτερο.

Όμως, όπως πρόσθεσε, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έκανε το πλήρωμα του ελικοπτέρου δεν κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, το ελικόπτερο θα επιχειρήσει και πάλι να προσεγγίσει το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πυροσβέστης φέρει εγκαύματα στα πόδια και ήδη του έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, ενώ μαζί του βρίσκονται συνάδελφοί του και κάτοικοι της περιοχής.

Όσον αφορά τον δεύτερο πυροσβέστη, που τραυματίστηκε και αυτός κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της ίδιας φωτιάς, διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σχετικά με τη φωτιά, παραμένει σε εξέλιξη σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αλλά έχει καλύτερη εικόνα, ενώ στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ