Καιρός: Νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Καιρός: Νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 αναμένονται αραιές νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά. Πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές υπάρχει κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, τα ορεινά ηπειρωτικά της υπόλοιπης χώρας, και την Εύβοια.

Από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες έως το βράδυ θα επεκταθούν σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και τη Δυτική Κρήτη, ενώ λίγες ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 18 ως 33 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα είναι 3 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 28, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 18 έως 32, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 20 έως 31, και στην Κρήτη από 20 έως 30.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ στα δυτικά, και 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ στα ανατολικά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί και αργότερα βορειοδυτικοί 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί θα στραφούν σε νότιους και νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού ανά την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή