ΠΟΕΔΗΝ: «Η κυβέρνηση λέει τη μισή αλήθεια για τις προσλήψεις»

ΠΟΕΔΗΝ: «Η κυβέρνηση λέει τη μισή αλήθεια για τις προσλήψεις»

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πορεία επιβίωσης ΕΣΥ-ΕΚΑΒ-Πρόνοιας πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ξεκινώντας στις 8.30 το πρωί από το Ιπποκράτειο και καταλήγοντας στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στις 11.00, όπου λίγη ώρα αργότερα η ηγεσία της έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, στον οποίο εξέθεσε τα προβλήματα στο χώρο της υγείας.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σε δηλώσεις που έκανε κατά την έναρξη της πορείας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για «ψεύτικες δεσμεύσεις» σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία, η οποία, όπως είπε, καταρρέει.

Ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, επισκέπτονται «τα ντουβάρια μιας Τοπικής Μονάδας Υγείας στα Χανιά, την ώρα που η πρωτοβάθμια περίθαλψη καταρρέει στα Κέντα Υγείας» και ισχυρίστηκε ότι τις προηγούμενες ημέρες τρεις άνθρωποι πέθαναν λόγω έλλειψης ασθενοφόρων. Σημείωσε ακόμη ότι οι πολίτες ταλαιπωρούνται περιμένοντας οκτώ ώρες για να εξεταστούν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία και ότι δεν βρίσκουν αξονικό τομογράφο να λειτουργεί ούτε και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αναφερόμενος στο θέμα των προσλήψεων στον χώρο της υγείας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση λέει τη μισή αλήθεια και πρόσθεσε ότι στα νοσοκομεία καθυστερούν τα χειρουργεία λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Διεκδικούμε αύξηση στους μισθούς μας, να μην περικοπεί το ανθυγιεινό επίδομα, να ενταχθούμε στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και να γίνουν προσλήψεις πραγματικές στα νοσοκομεία και όχι ψεύτικες», πρόσθεσε ο κ. Γιαννάκος.

Η πορεία κατευθύνθηκε, μέσω της οδού Παπαναστασίου, στο Θεαγένειο, από όπου την ακολούθησαν και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Στη συνέχεια, κατευθυνόμενοι μέσω της οδού Καυντανζόγλου, πέρασαν από την Εγνατία, από όπου ακολούθησαν την πορεία εργαζόμενοι των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Γεννηματάς και Άγιος Δημήτριος κρατώντας φορεία, σε ένα από τα οποία ήταν ξαπλωμένη μία κούκλα, που παρίστανε επικουρικό γιατρό και πάνω από το κεφάλι της είχε λαιμητόμο. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές πήγαν στον Λευκό Πύργο με σκοπό να κρεμάσουν ένα γιγαντιαίο πανό, αλλά τον βρήκαν κλειστό για λόγους ασφαλείας και το άπλωσαν μπροστά στην είσοδό του.

Οι διαδηλωτές, μέσω των οδών Τσιμισκή και Βενιζέλου, κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στου οποίου την είσοδο άπλωσαν πανό και ζήτησαν συνάντηση με την υφυπουργό Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία όμως δεν ήταν εκεί. Τελικά η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ έγινε δεκτή από με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή