Αθωωτική απόφαση για τους κατηγορουμένους της υπόθεσης του δομημένου ομολόγου

Αθωωτική απόφαση για τους κατηγορουμένους της υπόθεσης του δομημένου ομολόγου

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αθωωτική απόφαση οδηγήθηκε μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών για τους κατηγορουμένους της υπόθεσης του δομημένου ομολόγου των 280 εκ. ευρώ, καταδικάζοντας μόνον δύο εξ αυτών για άλλα αδικήματα, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος και έκδοση εικονικών τιμολογιών.

Ειδικότερα, το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους τότε προέδρους ασφαλιστικών ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ,ΤΕΑΥΦΕ και τους υπευθύνους των εταιρειών JP Morgan, καθώς και άλλων που μεσολάβησαν για την πώληση του ομολόγου.

Το δικαστήριο καταδίκασε μόνον τους Γιώργο Αποστολίδη και Θεόδωρο Πρινιωτάκη, εκπροσώπους της εταιρείας Ακρόπολις, σε ποινές οκτώ και τεσσάρων ετών αντίστοιχα. Για τον Πρινιωτάκη η κατηγορία ήταν πλημμέλημα και δεν οδηγήθηκε στις φυλακές, σε αντίθεση με τον Αποστολίδη, ο οποίος θα φυλακιστεί.

Σε πρώτο βαθμό οι 13 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είχαν καταδικαστεί σε ποινές από 15 ως 25 χρόνια, ενώ τους είχαν επιβληθεί και χρηματικές ποινές, οι οποίες έφθαναν ως και τα 11,5 εκ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή