ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για εισαγωγή κοκαΐνης στην ελληνική επικράτεια

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για εισαγωγή κοκαΐνης στην ελληνική επικράτεια

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης για εισαγωγή κοκαΐνης μέσω του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, προς περαιτέρω διάθεση στην ελληνική επικράτεια. 

Οι αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προσχώρησαν τις βραδινές ώρες της Πέμπτης και πρώτες πρωινές χθες στις συλλήψεις 53χρονης αλλοδαπής και 51χρονου αλλοδαπού στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στα Πατήσια αντίστοιχα. 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα, από τις αρχές εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2.230 γραμμάρια κοκαΐνης. 

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για εισαγωγή κοκαΐνης στην ελληνική επικράτεια-1

Η 53χρονη, η οποία αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας από τον Παναμά, μέσω Κωνσταντινούπολης, μετέφερε, εντός της αποσκευής της, επιμελώς κρυμμένη σε πέντε τυποποιημένες συσκευασίας σαμπουάν, την κοκαΐνη σε παχύρευστη μορφή. 

Από την έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε και ο 51χρονος αλλοδαπός, παραλήπτης της παραπάνω ποσότητας κοκαΐνης.

Αναζητείται ο αλλοδαπός, που στρατολόγησε και διεκπεραίωσε τη διαδικασία μετάβασης της συλληφθείσας στη Λατινική Αμερική, για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Όπως διαπιστώθηκε, οι προαναφερόμενοι αποτελούν μέλη ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης, από χώρες της Ν. Αμερικής προς την Ελλάδα. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.