ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπουλντόζες σε εγκαταστάσεις ξενοδοχείου στην Ανάβυσσο (Φωτογραφίες)

mpoylntozes-se-egkatastaseis-xenodocheioy-stin-anavysso-fotografies-2273113

Με τις «πακτωμένες» ομπρέλες και τις αναβαθμίδες που είχαν κατασκευαστεί στον αιγιαλό για να τοποθετηθούν ξαπλώστρες ξεκίνησε σήμερα η πρώτη κατεδάφιση του υπουργείου Περιβάλλοντος στην Ανάβυσσο.

Θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες παρακείμενο beach bar, όλα εγκαταστάσεις που εξυπηρετούσαν (νόμιμο) ξενοδοχείο της περιοχής.

mpoylntozes-se-egkatastaseis-xenodocheioy-stin-anavysso-fotografies0

Οι εγκαταστάσεις είχαν χαρακτηριστεί αυθαίρετες και κριθεί κατεδαφιστέες με τρία διαδοχικά πρωτόκολλα (1997, 2010 και 2016), αλλά συνέχιζαν να λειτουργούν κανονικά. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι ιδιοκτήτες των αυθαίρετων εγκαταστάσεων δεν δημιούργησαν προβλήματα στο συνεργείο του ΥΠΕΝ, όπως έχει συμβεί σε άλλες, ανάλογες καταστάσεις και συνεργάστηκαν για την απομάκρυνση του εξοπλισμού.

Το συνεργείο πάντως ήταν υποχρεωμένο να κινηθεί με αργούς ρυθμούς, καθώς η μπουλντόζα κινούνταν κυριολεκτικά… επάνω στο κύμα. Είναι η πρώτη από τις κατεδαφίσεις που θα πραγματοποιήσει το υπουργείο σε παράκτιες περιοχές στη λεωφόρο Αθηνών- Σουνίου. 

mpoylntozes-se-egkatastaseis-xenodocheioy-stin-anavysso-fotografies2

Η εργολαβία, διάρκειας ενός έτους θα ασχοληθεί με ακίνητα που θα υποδείξει το υπουργείο Περιβάλλοντος, μετά από έλεγχο παλαιών και νέων πρωτοκόλλων της Κτηματικής Υπηρεσίας (που είναι υπεύθυνη για τον αιγιαλό) και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού (περίπου 135.000 ευρώ).

mpoylntozes-se-egkatastaseis-xenodocheioy-stin-anavysso-fotografies4

Την κατεδάφιση στην Ανάβυσσο επιβλέπει ο ειδικός γραμματέας επιθεωρητών περιβάλλοντος δόμησης και ενέργειας, Δημήτρης Δερματάς.