Καμία εμπλοκή στους fake γάμους λέει η Μητρόπολη Ιλίου

Καμία εμπλοκή στους fake γάμους λέει η Μητρόπολη Ιλίου

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε εμπλοκή της στους fake γάμους που τελούσαν παράνομα ψευδοϊερείς αρνείται η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Σε σχετική ανακοίνωσή της σχετικά, η Μητρόπολη σημειώνει:

«Στην υπόθεση αυτή δεν εμπλέκεται η Ιερά Μητρόπολις Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, η οποία ιδρύθηκε μετά την τέλεση των εν λόγω γάμων, ούτε ενεπλάκη η Ιερά Μητρόπολις Αττικής, η οποία προϋπήρχε της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου. Κανείς από αυτούς τους γάμους δεν έχει τελεστεί με κανονική άδεια, είτε του τότε Μητροπολίτη Αττικής, είτε του Μητροπολίτη Ιλίου.

Υπεύθυνοι για την τέλεση των γάμων και την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί είναι αποκλειστικώς οι εμπλεκόμενοι σε αυτούς, και πιθανότατα όχι οι στεφανωθέντες. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας έχει φροντίσει για την κατά τους τύπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας κανονική τέλεση των μυστηρίων των γάμων στα κτήματα της Μητροπολιτικής περιφέρειας από το 2010 και εξής, οπότε και εξελέγη Μητροπολίτης. Η υπόθεση αυτή είναι παλαιά και δεν εμπλέκει την Ιερά Μητρόπολη».

Την υπόθεση έφερε στη δημοσιότητα ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελ. Τύπος», σύμφωνα με το οποίο περίπου 50 γάμοι  -στην πλειονότητά τους τελεσθέντες πριν από το 2010-  είχαν γίνει από ιερείς που δεν είχαν τη βούλα της επίσημης Εκκλησίας. Μάλιστα ένας εξ αυτών είχε παυθεί από τα καθήκοντά του και είχε καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη για απάτη.

Θύματα των ψευδοϊερέων είχαν πέσει περισσότερα από 50 ζευγάρια που είχαν παντρευτεί στο κτήμα Βαρυμπόμπης (ανήκε στη συγκεκριμένη Μητρόπολη) και τα οποία ξαφνικά διαπίστωσαν ότι τα έγγραφα των γάμων τους δεν είχαν φθάσει ποτέ στο ληξιαρχείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή