Ελεύθεροι οι έξι νεαροί για τα επεισόδια στη Μυτιλήνη

Ελεύθεροι οι έξι νεαροί για τα επεισόδια στη Μυτιλήνη

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Εισαγγελία της Μυτιλήνης οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί έξι άτομα νεαρής ηλικίας με βαριές κατηγορίες, που για κάποιους από αυτούς ήταν σε βαθμό κακουργήματος, μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν, χθες τα μεσάνυχτα, μεταξύ ομάδων νεαρών στη βόρεια παράκαμψη της Μυτιλήνης στο ύψος του νεκροταφείου της Αγίας Κυριακής.

Συγκεκριμένα, όπως υποστήριξαν με μήνυση τους τέσσερις νεαροί, χθες μετά τα μεσάνυχτα και ενώ ζωγράφιζαν μια μεγάλων διαστάσεων ελληνική σημαία, δέχθηκαν την επίθεση των έξι ατόμων.

Μετά από κλήση στην αστυνομία ενός εκ των τεσσάρων, οι έξι συνελήφθησαν και στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν κράνη και κοντάρια με σημαίες. Εις βάρος τους απαγγέλθηκαν κατά περίπτωση, οι βαρύτατες κατηγορίες της ληστείας από κοινού και των διακεκριμένων κλοπών (γιατί καταγγέλθηκε δια της βίας αρπαγή πορτοφολιού), της απόπειρας σωματικών βλαβών, της απόπειρας βαριών σκοπούμενων σωματικών βλαβών, της απειλής και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως όμως έγινε γνωστό, οι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι αφού η Εισαγγελική Αρχή διαπίστωσε αναντιστοιχία μεταξύ των μέσων απόδειξης που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και των αδικημάτων για τα οποία θεμελιώθηκε η ανακριτική υποψία και με τα οποία παραπέμφθηκαν από την Αστυνομία. Αντικατέστησε δε τα αδικήματα για τα οποία παραπέμφθηκαν με άλλα πλημμεληματικού χαρακτήρα οπότε και τους άφησε ελεύθερους, παραπέμποντας τους σε τακτική δικάσιμο το Σεπτέμβριο του 2019.

Πέρα των παραπάνω, όπως έγινε γνωστό, εναντίον των τεσσάρων σχηματίζεται δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και για ό,τι άλλο προκύψει κατά την προανάκριση.

Πηγή: ΑΠΕ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή