Δυσμενής μετάθεση για τον διοικητή του ΑΤ Ψυχικού λόγω «Ρουβίκωνα»

Δυσμενής μετάθεση για τον διοικητή του ΑΤ Ψυχικού λόγω «Ρουβίκωνα»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επίθεση μελών του «Ρουβίκωνα» τα ξημερώματα της Δευτέρας στο κτίριο της πρεσβείας του Ιράν «πλήρωσε» ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ψυχικού, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι και η φύλαξη του συγκεκριμένου κτιρίου.

O διοικητής μετατέθηκε δυσμενώς στο τμήμα Μεταγωγών, ενώ ο αστυνομικός που φρουρούσε την πρεσβεία την ώρα της επίθεσης, επέστρεψε στις περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε το βίντεο από την επίθεση που είδε το φως της δημοσιότητας, ενώ υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση σχετικά με το επεισόδιο.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το κτίριο της πρεσβείας στου Ιράν, βρισκόταν στη λίστα της ΕΛΑΣ για τους πιθανούς στόχους του Ρουβίκωνα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ», από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι χθες, σε όλα τα ενημερωτικά σημειώματά τους οι αναλυτές της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής είχαν επισημάνει τον κίνδυνο καταδρομικής επίθεσης κατά του κτιρίου που στεγάζει τη διπλωματική αντιπροσωπεία της χώρας.

Αφορμή για την ενδεχόμενη στοχοποίηση του Ιράν από τα μέλη της «συλλογικότητας» θεωρούνταν η πρόσφατη εκτέλεση με απαγχονισμό τριών Κούρδων κρατουμένων, παρά τη διεθνή κατακραυγή.

Δείτε το βίντεο της επίθεσης των μελών του «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία του Ιράν τα ξημερώματα της Δευτέρας:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή