ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια σε Πειραιά – Θεσσαλονίκη και Αγρίνιο μετά τις πορείες για τον Παύλο Φύσσα (φωτογραφίες-βίντεο)

Επεισόδια σε Πειραιά – Θεσσαλονίκη και Αγρίνιο μετά τις πορείες για τον Παύλο Φύσσα (φωτογραφίες-βίντεο)

Επεισόδια σημειώθηκαν στις 8 περίπου το βράδυ σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Αγρίνιο στο περιθώριο των πορειών για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ενταση επικράτησε μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, όταν ομάδες αγνώστων έριξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στην κλούβα των ΜΑΤ που έχει παραταχθεί στο πλάι του Θεάτρου εμποδίζοντας την πρόβαση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Επεισόδια σε Πειραιά – Θεσσαλονίκη και Αγρίνιο μετά τις πορείες για τον Παύλο Φύσσα (φωτογραφίες-βίντεο)-1

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Ανάλογες σκηνές εκτυλίχθηκαν και στη Θεσσαλονίκη

Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα, λίγο πριν τις 7 και σε αυτήν συμμετείχαν αντιεξουσιαστές, αναρχικοί, και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, ΛΑΑΑΣ, ΟΚΔΕ), κινήσεις και συλλογικότητες.

Οι διαδηλωτές, φώναζαν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και καταδίκης του φασισμού και του ναζισμού. Η πορεία μέσω των οδών Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή κινήθηκε προς την οδό Πολυτεχνείου όπου συνάντησε κλούβες των ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις.

Επεισόδια σε Πειραιά – Θεσσαλονίκη και Αγρίνιο μετά τις πορείες για τον Παύλο Φύσσα (φωτογραφίες-βίντεο)-2

Στη συνέχεια, στην οδό Εγνατία, ο κύριος όγκος των διαδηλωτών πέρασε μπροστά από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένα τμήμα της αποσπάστηκε και έστριψε προς την αρχαία Αγορά.

Κάποια άτομα, που φορούσαν κουκούλες και κράνη, έριξαν βόμβες μολότοφ, αντικείμενα, κροτίδες και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις και οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και κρότου λάμψης.

Η ίδια ομάδα διαδηλωτών έφθασε στη συμβολή των οδών Ολύμπου με Βενιζέλου όπου επικράτησε νέα ένταση, με ρίψεις αντικειμένων από τη μια πλευρά και δακρυγόνων και κρότου λάμψης από τους αστυνομικούς.

Τελικά οι διαδηλωτές διαλύθηκαν, ενώ αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν στο σημείο σε επιφυλακή.

Επεισόδια σε Πειραιά – Θεσσαλονίκη και Αγρίνιο μετά τις πορείες για τον Παύλο Φύσσα (φωτογραφίες-βίντεο)-3

Επεισόδια και προσαγωγές στο Αγρίνιο κατά την πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα -Τραυματίστηκε μία νεαρή γυναίκα

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο του Αγρινίου, κατά τη διάρκεια της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε, κάτω από άγνωστες ακόμα συνθήκες, μία νεαρή γυναίκα, η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές.