Πώς θα χρηματοδοτηθούν οι δήμοι για τα αδέσποτα

Πώς θα χρηματοδοτηθούν οι δήμοι για τα αδέσποτα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση των δήμων προκειμένου να λειτουργήσουν καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς καθορίζει κοινή υπουργική απόφαση, που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αφορά ενέργειες διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, όπως η περισυλλογή τους, η ηλεκτρονική τους σήμανση, η καταγραφή και η αποπαρασίτωσή τους, η στείρωσή τους, ο εμβολιασμός τους, η σίτισή τους, αλλά και οι ενέργειες που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί η υιοθεσία τους.

Η χρηματοδότηση ανέρχεται σε ποσοστό μέχρι 70% του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών που έχουν πραγματοποιήσει και εξοφλήσει οι δήμοι, ενώ για το κόστος σίτισης των ζώων η χρηματοδότηση αγγίζει το 50% των δαπανών που έχουν πραγματοποιήσει και εξοφλήσει οι φορείς για τον σκοπό αυτό.

Ο δήμος που επιθυμεί να χρηματοδοτηθεί πρέπει να υποβάλει αίτηση στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της οικείας περιφερειακής ενότητας στην οποία ανήκει. Οι επιλέξιμες δαπάνες, όπως σημειώνεται στην απόφαση, αφορούν:

• Βελτίωση υφιστάμενου καταφυγίου ζώων συντροφιάς, που αφορούν στον εξοπλισμό του και σε κινητά παραρτήματα.

• Βελτίωση ήδη υφιστάμενου δημοτικού ιατρείου μικρών ζώων.

• Ιατρικό εξοπλισμό δημοτικού ιατρείου μικρών ζώων για τη διενέργεια κτηνιατρικών πράξεων ή επεμβάσεων.

• Υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και σίτισή τους.

Την ΚΥΑ υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξανδρος Χαρίτσης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή