Την Tρίτη η απολογία του κοσμηματοπώλη – Γνωστός ακτιβιστής ο νεκρός της ληστείας

Την Tρίτη η απολογία του κοσμηματοπώλη – Γνωστός ακτιβιστής ο νεκρός της ληστείας

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζει ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας, όπου την άφησε την τελευταία του πνοή ο άνδρας που επιχείρησε να ληστέψει το κατάστημα. O κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του βασιζόμενη σε βίντεο που εμφανίζει τον ίδιο μαζί με ακόμη ένα άτομο να κλωτσούν στο κεφάλι τον άνδρα που επιχείρησε να κλέψει το κοσμηματοπωλείο.

Ο επίδοξος ληστής τραυματίστηκε βαρύτατα, διακομίστηκε με ασθενοφόρο στον «Ευαγγελισμό», όπου και εξέπνευσε.

Λίγες ώρες αργότερα γινόταν γνωστό ότι ο νεκρός είναι ο γνωστός, στην κοινότητά του, ακτιβιστής  Ζακ (Ζαχαρίας) Κωστόπουλος.

Ο γεννημένος στις ΗΠΑ 33χρονος Κωστόπουλος, θεωρείτο ένα από τα πλέον δραστήρια μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας με ενεργό συμμετοχή σε δράσεις υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και των οροθετικών.

Είχε εργαστεί σε κέντρο πρόληψης για τον HIV και έγραφε στο διαδίκτυο για θέματα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Την Tρίτη η απολογία του κοσμηματοπώλη – Γνωστός ακτιβιστής ο νεκρός της ληστείας-1

«Πολλοί τον γνωρίσαμε μέσα από τα κείμενα και τα shows του και θαυμάσαμε την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα του. Μοιραζόταν τις σκέψεις και τον πόνο του, την αγάπη του για το σκύλο του και τους φίλους του, τους καθημερινούς του αγώνες ενάντια στις διακρίσεις και στον HIV. Και όλα αυτά με ένα απίστευτο θάρρος που αν μη τι άλλο έδειχναν αγάπη για τη ζωή (…). Έφυγες πολύ νέος, τόσο άδικα και απάνθρωπα και τόσο μόνος σου", σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Συνθήματα στα γραφεία του δικηγόρου

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας από μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και φίλους του 33χρονου στο κοσμηματοπωλείο που επιχείρησε να κλέψει ενώ κάποιοι έγραψαν συνθήματα στα ρολά και στην είσοδο του καταστήματος.

Επιπλέον, τα ξημερώματα της Κυριακής άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στην είσοδο της πολυκατοικίας που στεγάζονται τα γραφεία του δικηγόρου υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη.

Την Tρίτη η απολογία του κοσμηματοπώλη – Γνωστός ακτιβιστής ο νεκρός της ληστείας-2

Ο ίδιος ο δικηγόρος σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «αδυνατεί να κατανόηση τη λογική όσων τα έγραψαν που εναντιώνεται στο Σύνταγμα και τους νόμους».

«Ενημερώθηκα σήμερα το πρωί από κατοίκους της πολυκατοικίας όπου διατηρώ το γραφείο μου ότι χθες το βράδυ κάποια στιγμή άγνωστοι έγραψαν με σπρέι στα μάρμαρα της εισόδου ένα απειλητικό μήνυμα. Αδυνατώ να κατανοήσω τη λογική του ότι το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για υπεράσπιση του κατηγορουμένου τον οποίο εκπροσωπώ αποτελεί για κάποιους ενόχληση, εκ δηλούμενη μάλιστα με μεθόδους παράνομες και καταδικαστέες» ανέφερε.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου ατόμου που εμφανίζεται στο βίντεο να κλωτσάει τον Κωστόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή