Γ. Μαντζουράνης: Το αυτόφωρο σε δημοσιογράφους είναι απολίθωμα της μεταξικής δικτατορίας

Γ. Μαντζουράνης: Το αυτόφωρο σε δημοσιογράφους είναι απολίθωμα της μεταξικής δικτατορίας

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίθεσή του στην ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας εναντίον δημοσιογράφων, εξέφρασε ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης και τόνισε ότι πρέπει να καταργηθεί διότι «είναι νομικό απολίθωμα της μεταξικής δικτατορίας».

«Δυστυχώς καμία από τις δημοκρατικές κυβερνήσεις δεν θέλησε να καταργήσει αυτή την διάταξη», ανέφερε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6»  ο γνωστός νομικός, ενώ σχολιάζοντας την ενέργεια του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, να καταθέσει μήνυση κατά δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η διαδικασία αυτή «είναι νομικώς επιτρεπτή. Εάν είναι πολιτικά ή όχι επιτρεπτό εξαρτάται από το συγκεκριμένο πρόσωπο, πώς αντιλαμβάνεται την πολιτική αντιπαράθεση».

Τέλος, ο κ. Μαντζουράνης, είπε ότι η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον δημοσιογράφων στην ουσία τους ηρωοποιεί, ενώ άσκησε κριτική στα Μέσα Ενημέρωσης, για επιλεκτική αντιμετώπιση των περιστατικών αυτών.

«Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η αυτόφωρη διαδικασία για αδικήματα κατά δημοσιογράφων που τελείται μέσω του Τύπου, πρέπει να καταργηθεί» και επανέλαβε πως η αυτόφωρη διαδικασία είναι ένα νομικό απολίθωμα της μεταξικής δικτατορίας και δυστυχώς καμία από τις δημοκρατικές κυβερνήσεις δεν θέλησε να καταργήσει αυτή την διάταξη», ανέφερε ο Γιάννης Μαντζουράνης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή