ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάτι: Στο Λύρειο Ιδρυμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (βίντεο)

Μάτι: Στο Λύρειο Ιδρυμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (βίντεο)

Τις εγκαταστάσεις του Λύρειου Ιδρύματος, στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδος στο Μάτι Αττικής, επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, όπου τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ανθρώπων που χάθηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

«Υποφέραμε κι εμείς με όλους αυτούς τους ανθρώπους και συνεχίζουμε να έχουμε την αγωνία. Χρειάζεται κόπος και πολλή εργασία για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ επεσήμανε τη μεγάλη οικολογική καταστροφή, για την οποία τόνισε ότι φταίνε και οι απροσεξίες μας, οι εγωισμοί μας και οι απληστίες, «γι' αυτό και έχουμε καθήκον και υποχρέωση όλοι μαζί να αποκαταστήσουμε αυτά που μπορούμε».

Επιπλέον, εμφανίστηκε λυπημένος για τις καταστροφές που υπέστησαν το μοναστήρι και το ίδρυμα και τόνισε ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη τις εξελίξεις και να συνεργαστούμε, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Επ' αυτού, μίλησε για τη δημιουργία ενός περιβαλλοντικού πάρκου που θα ξεκουράζει τους ανθρώπους με διάφορες δραστηριότητες, όμως, «απαιτείται ενότητα, σύμπραξη και αγώνας όλων μαζί».

Ακολούθως, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος που έχουν καταστραφεί από τη φονική πυρκαγιά και σημείωσε ότι «θεώρησα χρέος μου να βρεθώ στην ιστορική μονή, στη Θεία Λειτουργία, αλλά και στο μνημόσυνο για τους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα.

«Τα λάθη του παρελθόντος είναι ένας λόγος που πληρώνουμε αυτές τις καταστροφές. Ο Θεός όταν μας έβαλε σε αυτόν τον παραδεισένιο χώρο, μας έδωσε την εντολή να τον φυλάμε και όταν τον καταστρέφουμε να τον ξαναφτιάχνουμε, αλλά ό,τι καινούργιο κάνουμε πρέπει να είναι βασισμένο στην αλήθεια και μακριά από τον καταστροφικό εγωισμό», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ