ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης στο φαράγγι της Ελυγίας

Κρήτη: Ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης στο φαράγγι της Ελυγίας

Ένας 45χρτονος Ισραηλινός τουρίστας εγκλωβίστηκε σε δύσβατο σημείο στο φαράγγι της Ελυγιάς μεταξύ Αγ. Ιωάννη και Αγ. Ρουμέλης Σφακίων, στην περιοχή Κορμοκόπος σε μεγάλο υψόμετρο, με τους διασώστες της Πυροσβεστικής να οργανώνουν ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικής Κρήτης αρχιπύραρχος Ιωάννης Μαραγκάκης, μέσω του αριθμού έκτακτης κλήσης 112 ο τουρίστας περιπατητής ενημέρωσε πως βρίσκεται εγκλωβισμένος σε δύσβατο σημείο της περιοχής. Αφού εντοπίστηκε το στίγμα του διασώστες από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Ανώπολης Σφακίων βρέθηκαν στην περιοχή αλλά όμως δεν κατάφεραν να τον πλησιάσουν. «Άμεσα δύο ακόμη διασώστες από το ίδιο κλιμάκιο καθώς και πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που έφτασαν, τον προσέγγισαν στις 4:30 τα ξημερώματα και του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες.

Ο άνδρας βρισκόταν σε κατάσταση λίγο πριν από το υποθερμικό σοκ. Οι διασώστες τον σκέπασαν, του έδωσαν σοκολάτα, τον συνέφεραν και το πρωί στις 9:30 τον κατέβασαν στην Ανώπολη», ανέφερε ο αρχιπύραρχος.

Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκάκη ο τουρίστας που διαμένει σε ξενοδοχείο της Χώρας Σφακίων χάθηκε κατά την περιήγησή του στην απόκρημνη περιοχή του φαραγγιού και, μη μπορώντας να συνεχίσει, ειδοποίησε για βοήθεια.