Μεγάλη πυρκαγιά στην Κεφαλονιά (βίντεο)

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κεφαλονιά (βίντεο)

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση έξω από το χωριό Ζόλα, στη Κεφαλονιά. Οι δυνατοί βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φθάνουν τα 9 μποφόρ, εκτός ότι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, μεταφέρουν πολύ γρήγορα την πυρκαγιά προς το οικισμό.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει αναπτυχθεί πλέον σε τρία μέτωπα, λαμβάνουν μέρος 8 οχήματα με 16 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος καθώς και εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας της περιοχής.

Oλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κεφαλονιάς βρίσκονται στο χωριό Ζόλα και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα «η Περιφερειακή Ενότητας Κεφαλονιάς, είναι έτοιμη για εκκένωση του χωριού καθώς οι ριπές των ανεμών είναι πολύ ισχυρές και μεταφέρουν την φωτιά προς το χωριό.

Αναμένουμε εντολή εκκένωσης από το δήμαρχο Κεφαλονιάς, που είναι ο αρμόδιος για τέτοιου είδους απόφασεις» είπε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δρακουλόγκωνα

Οι περισσότεροι κάτοικοι είναι συγκεντρωμένοι στη πλατεία του χωριού όπου βρίσκονται δύο λεωφορεία σε περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούν. 

Δϋο μέτωπα και ισχυροί άνεμοι 

Πυρκαγιά ξέσπασε άργα το βράδυ της Τετάρτης και στο χωριό Βλαχάτα  ενώ σύμμαχος της πυρκαγιάς είναι οι άνεμοι που φθάνουν τα 9 έως 10 μποφόρ.

Το χωριό Βλαχάτα βρίσκεται στη άλλη άκρη της Κεφαλονιάς σε σχέση με το χωριό Ζόλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή